Karfiolgnocchi

Karfiolgnocchi

Ezzel a recepttel most sok mindenkinek kedvezni fogok. Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogyan készíthetném el úgy a gnocchit, hogy még jobban hasonlítson az eredeti változatára. Az én diétámból a krumpli (pürésített állapotában meg főleg) kilőve, tehát erre nem is indulhattam. De tudjátok, ami késik, az nem múlik, megjött az ihlet. Hát a karfiol! Mennyire egyszerű, nem? Pürésített állapotában sem tartozik a számolandó zöldségek közé (200 g alatt), a színe is megfelelő az íze is kiváló…egy szó, mint száz, belevágtam. Mostantól kezdve ez lesz az alap. Mondanom sem kell (gondolom már megszoktátok) ez tényleg csak az alap, mert a fantáziám tovább szárnyal mesés tájakra, khömm, inkább kertekbe. Szóval készüljetek a folytatásra.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A gnocchihoz:

A feltéthez:

  • 4 g Eden Premium hidegen sajtolt tökmagolaj
  • fél darab piros színű paprika (87 g)
  • fél darab zöld színű paprika (48 g)
  • 4 db aszalt paradicsom 1 evőkanál olajával (összesen 35 g)

Elkészítés:

Főzzük puhára a karfiolt sós, borsos, szerecsendiós vízben, majd szűrjük le és pürésítsük. Ízlés szerint sózzuk és keverjünk hozzá annyi nokedli lisztkeveréket, hogy formázható tésztát kapjunk (nekem 221 grammot vett fel). Sodorjunk belőle kukacot, vágjuk 2-3 cm-es darabokba, nyomkodjuk meg a felszínét villával és lobogó vízben főzzük készre pár perc alatt (amíg fel nem jönnek a víz tetejére). Öblítsük át hideg folyóvíz alatt. Az aszalt paradicsom olaján pirítsuk roppanósra az apróra vágott paprikákat. Keverjük a kész gnocchihoz a darabolt paradicsommal, a tökmagolajjal és egy pici sóval.

Karfiolgnocchi

1 adag átlagos tápértéke:
277 kcal, 6,6 g zsír, 44,9 g szénhidrát, 6,6 g rost, 7,4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind