Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Körtés cobbler

Körtés cobbler

A cobbler egy gyümölcsös pite. Hasonló a crumble-hez (morzsasüti), itt is a gyümölcs kerül alulra meztelen (alsó tészta nélkül), de itt nem morzsa kerül rá, hanem egy jó kis tészta, amit kanál segítségével szaggatunk rá. Eredetileg az Amerikába kivándorolt európaiak készítették kemencében holland sütőben-vaslábosban (cobler), innen származik a desszert neve. A legelső írott recept 1877-ből való, szilvával készült. Végtelen variációja létezhet, a gyümölcsöket kedvünk szerint válogathatjuk össze hozzá, akár vegyesen. Én most egy körtés változatot készítettem el. Fergeteges bulit csaptunk vele a konyhában, csak azt sajnáltuk, hogy szó szerint tiszavirág-életű volt. A leírásból ugyan kiderül, de azért inkább „szóba” foglalom, hogy ez egy szétesős, kanalazós süti, nem lehet szeletelni, ilyennek kell lennie, így a jó.

Hozzávalók

A körtés részhez: 

A tésztához:

A habkrémhez:

    Elkészítés:

    Margarinnal kenjük ki vékonyan a formánkat (27x19 cm-es vastag falút használtam) és melegítsük elő a sütőt 180 fokra alsó-felső sütés programon. A körtéket szeleteljük fel és forgassuk meg a fűszerekkel és a keményítővel kevert eritritben, majd adjuk hozzá a citrom levét és héját is. Tegyük a formánkba és egyengessük el.


    A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk bele a margarint is. A kókuszkrémet keverjük ki egyenletesre a mandula itallal, majd adjuk a lisztez és keverjük össze alaposan. Masszív tészta lesz. Kanalazzuk adagonként a körtére és süssük meg 40 perc alatt. Amint elkészült osszuk 8 darab egyforma részre.


    A habkrémhez a kókuszkrémet tegyük mélyhűtőbe pár órára, majd kezdjük el összedolgozni robotgéppel. 5-10 perc elteltével a tápiókát és a stevia port keverjük össze a konjac liszttel és apránként szórjuk a kókuszkrémhez miközben továbbra is jár a gép a maximum fokozaton. Addig járassuk amíg masszív, habos krémet nem kapunk. Díszítsük vele a sütinket ízlés szerint.

    Körtés Chobbler

    Körtés Chobbler

    Körtés chobbler
    1 adag körtés chobbler habkrémmel átlagos tápértéke:
    226 kcal, 9,7 g zsír, 48,4 g szénhidrát amelyből poliolok 17,5 g, 4,6 g rost, 3 g fehérje
    1 adag körtés chobbler habkrémmel átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
    30,9 g

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.


    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

    Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.