Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Lángos szendvics

Lángos szendvics

Új ötletektől vezérelve megreformáltam a sima lángost és szendvicset készítettem belőle. Megtöltöttem minden földi jóval és kész is volt a szuper finom mentes ebédem.

Szerettem volna valami frappánsat készíteni a Bake-Free lángos lisztkeverékből és ezt a lángos szendvicset dobta ki a gép a kis fejecskémből. Nekem nagyon bejött. Majszolás közben azon elmélkedtem, hogy milyen érdekes, hogy mindenevő koromban sem készítettem ennyire sok színes, változatos, fantáziadús és nem utolsó sorban egészséges ételt. Sokan azt gondolják, hogy a mentes étkezéshez alig van alapanyag és egészségtelen, mert tele van műanyaggal. Nos, kérem szépen, pont, hogy nem. Most nézzétek meg ezt a csodát, csupa egészséges alapanyagot használtam fel hozzá. Szerintem csodálatos a lángosból készült szendvics.

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 130 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
  • 130 g langyos víz
  • 3 g Himalája só
  • fokhagyma granulátum, pizza fűszerkeverék ízlés szerint
  • a sütéshezkókuszolaj

A töltelékhez:

A kolbászhoz:

Elkészítés:

A kolbászhoz keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Száraz felületen formázzuk kukac alakúra és szeljük fel (nekem 18 szelet lett). Kanállal lapítgassuk le őket és süssük meg mindkét oldalukat kókuszolajos serpenyőben.

A lángoshoz keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk kocka alakúra és szeljük fel 4 egyforma részre. Forró kókuszolajban süssük ki mindkét oldalukat. A tálaláshoz vágjuk srégen félbe, kenjük meg mandulaföllel, szórjuk meg baconnel, rukkolával, lilahagymával, tegyünk rájuk kolbász karikákat és tegyük rá a tetejüket. Pálcikával rögzíthetjük. Fogyasszuk friss paradicsommal.

Lángos szendvics

Lángos szendvics

Lángos szendvics

100 g lángos átlagos tápértéke:
394 kcal, 25,6 g zsír, 33,5 g szénhidrát, 5,3 g rost, 4,5 g fehérje

Az egész adag mandulaföl átlagos tápértéke:
295 kcal, 26,5 g zsír, 9,5 g szénhidrát, 6 g rost, 10,5 g fehéje

Az egész adag bacon átlagos tápértéke:
115 kcal, 8,3 g zsír, 7,7 g szénhidrát, 4 g rost. 2,1 g fehérje

Az egész adag kolbász átlagos tápértéke:
236 kcal, 9,4 g zsír, 28,9 g szénhidrát, 6,4 g rost, 5,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk