Lasagne

Lasagne

Ez az az étel, amit annyira profi szintre fejlesztettem „előző életemben”, hogy az már szinte tökéletes volt. Legalább is nekünk. Imádtam elkészíteni, főleg akkor, amikor vendégeket vártunk, mert tudtam, hogy ez biztosan sikerül. Ráadásul nagyon jól sikerül. A nagy bumm óta óriási bánatomra lekerült a listámról. Amikor még csak tervben volt a nokedli lisztkeverék én már akkor tervezgettem hogyan fogom elkészíteni ezt a , szóval régóta érlelődik a fejemben a recept. Külön örömömre szolgál, hogy nem kell a száraztésztát törögetni, mert azon mindig felbosszantottam magam. Sosem volt akkora tepsim, hogy pont passzoljanak a méretek. Tényleg csak ez a részlet választotta el a tökéletestől. Viszont a mostani is igen csak jól sikerült. A tészták pontosan illeszkednek az edény méretéhez.

Hozzávalók 6 adaghoz:

A tésztához:

A mártáshoz:

  • 200 g vöröslencse
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 55 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11,6 g)
  • 1 teáskanál Eden Premium kókuszolaj (4 g)
  • 5 dl paradicsomlé
  • Eden Premium Himalája só
  • pizza fűszerek ízlés szerint

A besamelhez:

  • 6 g Eden Premium kókuszolaj
  • 150 g  kókuszkrém
  • 150 g forró víz (vagy növényi tej)
  • 25 g Eden Premium kölesliszt
  • Eden Premium Himalája só
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • őrölt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

Főzzük meg a vöröslencsét sós vízben, majd öblítsük le hideg vízzel. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd a fokhagymát is. Keverjük hozzá a vöröslencsét és pirítsuk picit össze. Öntsük fel a paradicsomlével és fűszerezzük ízlés szerint. Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsunk nagyon vékonyra 3 akkora lapot, mint az edényünk (én 15x23 cm-es jénait használtam). Rétegezzük a szósszal, majd készítsük el a besamelt. Pirítsuk meg az olajon a lisztet. A vizet keverjük össze a kókuszkrémmel és forraljuk fel, majd adagonként öntsük a liszthez folyamatosan keverve. Fűszerezzük ízlés szerint. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik és öntsük a tészta tetejére. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 50 percig (sütőfüggő).

Lasagna

1 adag lasagna átlagos tápértéke:
526 kcal, 9,2 g zsír, 49 g szénhidrát, 8,8 g rost 11,9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind