Lúdláb torta

Mindig is szerettem volna szép tortát készíteni. Már az allergiám előtt is próbálkoztam vele, de sosem sikerült olyanra, amilyenre elképzeltem. Finomnak finomak voltak, no de a kinézetük mindig hagyott maga után kívánni valót.
Most megembereltem magam, összeszedtem az összes eddigi tapasztalatomat és láss csodát, csudaszép lett szerintem. Legalább is én meg voltam vele elégedve. No meg a kóstoló közönségem is. Annyi hozzátartozik a sztorihoz, hogy én picit folyósabb krémmel szeretem ezt a tortát, de aki szilárdabb, masszívabb "belevalót" szeretne, keverjen a pudingba 10-20 grammal több köleslisztet.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 90 g Eden Premium eritrit
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 evőkanál Eden Premium bio kakaópor (12 g)
- 310 g szobahőmérsékletű víz
A pudinghoz:
- 200 ml kókuszkrém
- 300 g víz
- 60 g Eden Premium eritvia
- 3 teáskanál rumaroma
- 1 evőkanál Eden Premium bio kakaópor (12 g)
- 50 g Eden Premium kölesliszt
- 4 g Eden Premium konjac liszt
A díszítéshez:
- 50 g Eden Premium blansírozott mandula
- 20 g Eden Premium eritvia
- 1 teáskanál vanília aroma
- pár csepp citromlé
- 20 g meleg víz
- 2 g Eden Premium konjac liszt
A csokimázhoz:
- 40 g mindenmentes étcsokoládé
- 10 g Eden Premium kókuszolaj
Egyéb hozzávaló:
- 250 g mirelit meggy (de a legjobb, ha friss)
Elkészítés:
Piskóta:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 20 cm átmérőjűt használtam), majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt.
Puding:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat és öntsük egybe. Folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet rottyanjon).
Díszítés:
Az eritviát és a konjac lisztet késes aprítóban dolgozzuk össze, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is (utoljára a folyékonyakat) és dolgozzuk krémesre őket.
Csokimáz:
Vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat.
Összeállítás:
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, hogy szépen ki tudjuk emelni majd a kész tortát. Amint kihűlt, vágjuk körbe a piskótát egyenletesre, majd a tetejét is egyenesítsük ki és szeljük ketté. A nyesedéket daraboljuk apróra. Tegyük az alsó lapot a formába, kenjük meg a pudinggal (picit tartsunk meg belőle) és szórjuk meg a kiolvadt meggy egy részével (a többit hagyjuk meg a díszítéshez) és tegyük rá a tetejét, majd oszlassuk el rajta egyenletesen a csokimázat. Amint megkötött, emeljük ki a tortát és szedjük le róla a sütőpapírt. A maradék pudinggal kenjük körbe és a nyesedékkel díszítsük fel az oldalát. A díszítéshez mandulakrémet töltsük habzsákba és díszítsük fel vele a tortát. Mindegyik díszítésre tegyünk egy-egy meggyet is. Vágjuk forró vizes késsel 12 darab egyforma szeletre.
Megjegyzés írása