Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Madeleine

Madeleine

Ennek a fantasztikus édességnek az eredeti változata Madeline Paulier konyhalány nevéhez fűződik, aki ügyesen kihúzott a pácból egy fontos lakomát. Történt ugyanis, hogy Lotaringiában, Stanislaw Leszczynski herceg otthonában vejét, XV. Lajost látta éppen vendégül, miközben a szakács valamiért berágott és otthagyta csapot-papot a konyhát. A kreatív lány a mamájától tanult aprósüteménnyel nem csak, hogy megmentette az eseményt, de Versailles-ban kedvelt és népszerű édességgé avanzsálta ezt a finomságot, mely akkor még nem nyerte el végleges, jellegzetes kagylóformáját. Erre akkor került sor, amikor a XIX. század elején Sylvain Bailly, a kor egyik mestercukrásza szárnyai alá vette az aprósüteményt, ekkor fonódott össze a jellegzetes íz a csodálatos formával.
Komolyan mondom, mentesen ez valami fenomenális lett. Igaz a kagylóformát csak nyomokban vette fel, de szerintem verhetetlen a kategóriájában. Nem is magyarázom túl, nézzük a lényeget, gyertek!

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Nagyon sűrű tészta lesz, így a jó, ilyennek kell lennie. A formákat vékonyan kenjük ki margarinnal, majd oszlassuk el bennük egyenletesen a tésztát (nekem 17 darab lett). 180 fokos sütőben süssük készre 25-30 perc alatt alsó-felső sütéssel.

 

1 darab Madeleine átlagos tápértéke:
61 kcal, 3,2 g zsír, 6,8 g szénhidrát amelyből poliolok 0,6 g, 1,1 g rost, 1,6 g fehérje

1 darab Madeleine átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
6,2 g

Madeline
Madeline
Madeline táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk