Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

"Májkrémes" nosztalgia kiflik

"Májkrémes" nosztalgia kiflik

Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne készítsek végre kifliket is a Bake-Free kelt tészta lisztkeverékből, kíváncsi voltam vajon élesztővel hogy sikerülnek. Nos, gyönyörűek lettek! És az illatuk…mennyei. A sikertől mámoros állapotban gyorsan ki is találtam, hogy készítek hozzá vegán májkrémet (amit jó ideje tervezgettem már). A suli menzán sokszor visszatérő reggelinek vagy tízórainak számított a májkrémes kifli paradicsommal, ezért számomra ez egy nosztalgia reggeli.

HOZZÁVALÓK:

A kiflikhez (4 db):

A májkrémhez:

  • 100 g lencse
  • őrölt fűszerkömény
  • fél fej vöröshagyma (nekem tisztítva 34 g)
  • 50 g blansírozott mandula pár órára beáztatva
  • 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
  • ízlés szerint Himalája só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors (ne sajnáljuk)
  • ízlés szerint majoranna (bőven mehet)
  • 1 teáskanál füstölt őrölt fűszerpaprika
  • pár csepp citromlé (csak, hogy tovább elálljon)

ELKÉSZÍTÉS:

Kiflik:

Keverjük össze a hozzávalókat a paradicsom püré kivételével, majd letakarva kelesszük meg 50 perc alatt. Száraz felületen nyújtsuk téglalap alakúra és vágjuk fel 4 háromszögre. Tekerjük fel és vízzel hígított paradicsom pürével kenjük le a tetejüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűl.

Májkrém:

Főzzük meg sós, köményes vízben a lencsét, majd szűrjük le, de a levét tartsuk meg, mert szükségünk lesz rá. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd tegyük turmix gépbe a lencsével és a többi hozzávalóval. Dolgozzuk krémesre, ha szükséges a lencse főzővizével hígítsuk. Ebből a mennyiségből körülbelül 400 ml krém lesz.

Jó étvágyat!

májkrémes nosztalgia kiflik mindenmentes

1 darab kifli átlagos tápértéke:
178 kcal, 1,25 g zsír, 35,2 g szénhidrát, 3,75 g rost, 4,75 g fehérje

Az egész adag lencse átlagos tápértéke:
655 kcal, 32,4 g zsír, 61,1 g szénhidrát, 17,4 g rost, 35,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a lencse és a vöröshagyma), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk