Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Mandulás keksz

Mandulás keksz

Kívül ropogós, belül puha, mi az? Hát a Bake-Free mandulás piskótakeksz. Nem, nem olyan igazi omlós, de remek kis replika. Egy messzi-messzi galaxisban akár valódi is lehetne, de itt is katartikus élményt fog adni főleg azoknak, akik rég nem ettek ilyesmit. Elképesztően finom, engem első pillanatól levett a lábamról. Nejlontasakban tárolva másnapra megpuhul, de úgy is eteti magát rendesen. A lényeg, hogy egy kicsit más jellegű, mit a linzer lisztkeverékből készült kekszek, jól esik egy kis változatosság.

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Pihentessük 10 percig. Nem fogjuk tudni nyújtani, ezért formázzunk golyókat és lapítsuk ki őket körülbelül 0,5 cm vékony korongra (nekem 18 darab lett), tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és alaposan kenjük meg olvasztott margarinnal.  Nekem olyan sütipecsétem van, amihez tartozik egy karika is (magyarul szaggató), én úgy csináltam, hogy rátetettem a karikát és belepecsételtem, így a tészta pont kitöltötte a formát, de karika nélkül is működik, csak legyen jó margarinos a tészta, hogy ne tapadjon rá és le tudjuk választani a tésztát a pecsétről. Nem fog megmaradni a minta, de szép egységes kekszek lesznek. Pecsét nélkül is tökéletes lesz, csak kicsit rusztikusabb hatású. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt.

1 darab mandulás keksz átlagos tápértéke:
59 kcal, 3,1 g zsír, 6,5 g szénhidrát amelyből poliolok 0,6 g, 1 g rost, 1,5 g fehérje

1 darab mandulás keksz átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
5,9 g

Mandulás keksz
Mandulás keksz
Mandulás keksz táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind