Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mazsolás kalács

Mazsolás kalács

Szerintem ezek a kalácsok mindent tudnak, amit tudniuk kell az ennyi mindentől mentes finomságoknak és ehhez csupán az kellett, hogy kétféle lisztet összekeverjek és megszülettek ezek a csodák, kétféle változatban is. Sütőporral és élesztővel is késztettem egy-egy mintapéldányt. Tudjuk, hogy a mentes kalácsok egyáltalán nem foszlósak, mint a búzalisztből készültek, de a sütőporos változat picit visszaadja azt az érzést, viszont ne várjatok mást tőlük, mint amit adhatnak. Ezek a kalácsok is száradnak egy picit másnapra, de még akkor is nagyon finomak. Esetleg meg lehet melegíteni őket, úgy már pihe-puhák is lesznek. Cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők a mazsolát mindenképpen hagyják ki, mert nagyon tilos alapanyag!

 

Mazsolás kalács sütőporral

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze alaposan a hozzávalókat (először külön az egyneműeket). Osszuk 3 egyforma részre és margarinos kézzel, margarinos felületen formázzunk három kukacot, majd fonjuk be. Tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 11x26 cm-eset használtam), kenjük le margarinnal a felületét és előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 45 perc alatt alsó-felső sütéssel úgy, hogy a rácsra a forma mellé tegyünk egy forró vízzel teli edényt (én egy 10 cm átmérőjűt tettem, k.b. 2 dl víz volt benne). Rácson hagyjuk teljesen kihűlni és vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

1 szelet mazsolás kalács sütőporral átlagos tápértéke:
104 kcal, 1,7 g zsír, 19,9 g szénhidrát amelyből poliolok 0,7 g, 2 g rost, 2,3 g fehérje

1 szelet mazsolás kalács sütőporral átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
19,2 g

 

Mazsolás kalács sütőporos 

Mazsolás sütőporos kalács

Mazsolás kalács sütőporral táblázat

 

Mazsolás kalács élesztővel

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 10 g Eden Premium eritvia MAX
  • csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos aroma miatt)
  • 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
  • 1 csomag porélesztő (7 g)
  • 70 g mazsola (kihagyható, cserélhető)
  • 330 g langyos/meleg víz (vagy növényi ital)
  • 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 20 g növényi margarin olvasztott állapotban + 5 g a kenéshez (Liga)

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze alaposan a hozzávalókat (először külön az egyneműeket). Margarinnal kikent tálban, margarinnal megkenve a tészta felületét, lefedve, meleg helyen (én 50 fokos sütőben) kelesszük 30 percig. Osszuk 3 egyforma részre és margarinos kézzel, margarinos felületen formázzunk három kukacot, majd fonjuk be. Tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 11x26 cm-eset használtam), kenjük le margarinnal a felületét és kelesszük tovább lefedve, még 30 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 45 perc alatt alsó-felső sütéssel úgy, hogy a rácsra a forma mellé tegyünk egy forró vízzel teli edényt (én egy 10 cm átmérőjűt tettem, k.b. 2 dl víz volt benne). Rácson hagyjuk teljesen kihűlni és vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

1 szelet mazsolás kalács élesztővel átlagos tápértéke:
105 kcal, 1,7 g zsír, 20 g szénhidrát amelyből poliolok 0,7 g, 2 g rost, 2,3 g fehérje

1 szelet mazsolás kalács élesztővel átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
19,3 g

mazsolás kalács élesztővel

Mazsolás kalács élesztővel
Mazsolás kalács élesztővel táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk