Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Medvehagymás lapkenyér

Medvehagymás lapkenyér

A tavasz első futárát hívtam asszisztálni ehhez a finomsághoz, a medvehagymát! Annyira finom lett, hogy elmondani sem tudom, de azért megpróbálom leírni.  Benne vannak az év első napsugarai, a friss levegő és a várakozás, vágyakozás a meleg levegő finom, bár még sete suta érintésére, várakozás a víg, önfeledt madárcsiripelésre, a tücsökciripelésre, a békák gondtalan éneklésére, a katicák örömteli röppenéseire, a nárciszok, jácintok mennyei, zamatos illatára, a hűsítő esti szellőkre és a nyár szabad, izgatott morajlására. Nos valami ilyesmire gondoljatok, amikor ezt a medvehagymás lapkenyeret eszitek. :)

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékez:

  • fél csomag medvehagyma (50 g)
  • 20 g növényi margarin (Liga)

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat. A neves hozzávalókat is keverjük csomómentesre és melegítsük fel, hogy az élesztő tudjon dolgozni. Keverjük a szárazakhoz és gyúrjuk össze alaposan. Lefedve, meleg helyen kelesszük 45 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra és kenjük meg olvasztott margarinnal (picit hagyjunk meg belőle), szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával. Vágjuk fel kisebb téglalapokra (nekem 30 darab 6x9cm-es lett) és sorakoztassuk őket egymás mellé, élére állítva egy kenyérsütő formába (nekem 9x30 cm-es) és csorgassuk meg a maradék margarinnal. Lefedve kelesszük tovább 15 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd vegyük le a hőfokot 180 fokra és süssük tovább még 35 percig.

 

Medvehagymás lapkenyér

 

Medvehagymás lapkenyér táblázat

 

1 szeletke medvehagymás lapkenyér átlagos tápértéke: 52 kcal, 1,4 g zsír, 8,3 g szénhidrát, 1 g rost, 1,2 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk