Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mekis almáspite

Mekis almáspite

Meghatározó emlékem a mekiből még mindenevő koromból, egy nagy adag, hűs vaníliafagyival fogyasztva ezt a forró, mézédes, enyhén savanykás nyalánkságot, hát mi is lehetne ennél jobb…
talán csak ugyan ez, mentesen. Hát persze, hogy addig-addig kísérleteztem, amíg végre sikerült és most megoszthatom veletek is ezt a fantasztikus élményt. Persze nem pont ugyanolyan, de nagyon hasonló és nagyon finom. Sajnos ez a fogás egy kalóriabomba, ettől olyan finom, de azért néhanapján belefér.

Hozzávalók 4 darabhoz:

A tésztához:

A töltelékhez:

A sütéshez:

  • kókuszolaj

Elkészítése:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (először morzsoljuk össze a margarint a liszttel) és folpackba csomagolva pihentessük fél óráig hűtőben. Nem kell megijedni, elég ragacsos tészta lesz. A töltelékhez hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük apró kockákra. Forró serpenyőben kezdjük el egy pici vízzel és a citromlével párolni. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a többi hozzávalót és maradék vizet is. Főzzük addig, amíg besűrűsödik. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát vékony négyzet alakúra, majd vágjuk el 4 darab egyenlő részre. Helyezzük rá 4 felé osztva a töltelékeket és csomagoljuk be őket teljesen a tésztába. Forró, bő olajban süssük ki.

Mekis almástáska

Mekis almástáska

Mekis almáspite

Mekis almáspite

1 darab mekis almáspite átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:

335 kcal, 223 g zsír, 41,7 g szénhidrát amelyből poliolok 3,3 g, 7,5 g rost, 4,8 g fehérje

1 darab mekis almáspite átlagos felszívódó szénhidráttartalma olajban sütés nélkül:

38,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót: 

 

@edenpremium_hu Készíts Orsival Mekis almáspitét 🥰 Recept és a 2. rész holnap érkezik! #edenpremium #applepie #vegan ♬ Cooking - AShamaluevMusic

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk