Mézeskalács torta

Mézeskalács torta

Már csak ez az egy különleges desszert hiányzott a Bake-Free ünnepi recepttárából, az összes többit szerintem már mentesítettem, de szóljatok rám, ha tévedek és azonnal orvosolni fogom. Viszont most lássuk a mai menteskénket! A pihe-puha piskóta lapok közé varázsolt mennyei krémkavalkádot a csokis mézeskalács koronázza meg. Gondoltam egyet és leszámoltam a cukormentes, gluténmentes, vegán cukormáz kísérleteimmel, ezért fogtam és egyszerűen csokival díszítettem. Száj nem maradt szárazon, annyi biztos, szóval nagy sikere volt.

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

  • 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 125 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium fekete só
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • fél csomag sütőpor
  • 90 g sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • pár csepp karamell aroma
  • 250 g szobahőmérsékletű víz (vagy cukormentes növényi ital)
  • 2 g kókuszolaj a forma kikenéséhez

A krémhez:

  • 200 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 300 g víz
  • 125 g Eden Premium eritrit
  • 150 g Eden Premium barna rizsliszt
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1-1 teáskanál rum-, és vanília aroma
  • pár csepp karamell aroma
  • 250 g növényi margarin (Liga)

A mézeskalácshoz:

A díszítéshez:

  • 10 g cukormentes vegán csokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

A piskótához keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint), majd öntsük egybe őket és keverjük össze alaposan. Vékonyan olajozott formában (nekem 23 cm D) előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeljük három lapra.
A krémhez keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az eritritet, barna rizslisztet, a fűszert és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon), ez lesz a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól (továbbra is gépi habverővel).
A mézeskalácsokhoz keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk tetszőleges formákra az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10 perc alatt alsó-felső sütéssel. Nekem 20 darab lett.
A díszítéshez vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, töltsük nejlontasakba, vágjuk le a sarkát és díszítsük vele a mézeskalácsokat.
Állítsuk össze a tortát! Rétegezzük a piskótalapokat a krémmel úgy, hogy hagyjunk meg egy kicsit a krémből. Töltsük habzsákba és díszítsük vele a torta tetejét, majd tegyük rá a mézeskalácsokat is. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

Mézeskalács torta

Mézeskalács torta

1 szelet mézeskalács torta átlagos tápértéke:
308 kcal, 20,5 g zsír, 48,9 g szénhidrát amelyből poliolok 23,3 g,2,7 g rost, 4,2 g fehérje
1 szelet mézeskalács torta átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
25,6 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban


@edenpremium_hu Gluténmentes mézeskalács torta ❤️ #glutenfree #sugarfreedessert #edenpremium #gingerbread #gingerbreadcake ♬ Christmas song "Let's decorate" - 3KTrack

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta