Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mi az, hogy mindenmentes? Mi van akkor benne? Levegő?!

Mi az, hogy mindenmentes? Mi van akkor benne? Levegő?!

Mindenmentes? Akkor mi van benne? Levegő?!

Lassan talán meg sem tudjuk számolni, hányszor hallottuk már a fenti mondatot. Megjelent internetes kommentként, kérdezték tőlünk levélben, kiállításokon, kóstoltatásokon. Valóban, a „mindenmentes” kifejezés elég furcsának és határozottnak hangozhat egy olyan személy számára, aki még nem találkozott ételallergiával, ételintoleranciával. Ezzel a rövid írással szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba és körülírni, pontosan mire is kell gondolni, amikor ezt a szót hallod/ olvasod.

Mi az, hogy mindenmentes

A tudatos táplálkozás, az egészséges ételek fogyasztása szerencsére egyre inkább népszerű az emberek életében; manapság sokan szívesebben választják azt az alapanyagot/élelmiszert, melyet egészségesnek vélnek. Amióta nagyobb figyelem terelődött a táplálkozásra, és a hétköznapi emberek számára is nyilvánvalóvá vált, hogy az ételek sokkal nagyobb hatást gyakorolnak egészségünkre, mint azt gondoltuk korábban, azóta előtérbe kerültek a különböző allergiák és intoleranciák is. Kiderült, hogy sokan küzdenek panaszokkal, melyeket ételintolerancia okoz. Nyilvánvalóvá vált, hogy sajnos rengeteg az allergiás ember. Nekik rendkívül körültekintően kell táplálkozniuk, ami sokszor igen megterhelő lehet.

Célul tűztük ki, hogy olyan jó minőségű, allergénektől és intoleranciát okozó összetevőktől mentes élelmiszereket állítsunk elő, melyek megkönnyítik az ebben érintettek életét, nagyon finomak, ráadásul megfizethető áron is lehet hozzájuk jutni. (Az 1169/2011 EU rendelet II. melléklete összefoglalja a 14 allergént, melyet ITT megtekinthetsz.)

Termékeinket összetett ételérzékenységgel élők is fogyaszthatják.

Milyen is hát az, ami mindenmentes?

Amikor „mindenmentes” jelzővel illetjük termékeinket, ételeinket, akkor az azt jelenti, hogy a lehető legtöbb allergéntől, cukortól mentesen készítjük el azokat. Csupa olyan alapanyagot használunk, melyek kiválóan helyettesítik például a hagyományos lisztet, a tejet, vagy a tojást, ráadásul hozzájárulhatnak az egészséges életmódhoz. Természetes, növényi alapú táplálékforrások, minden mű összetevő nélkül. Ezen ételek fogyasztásával egy hatalmas „űrt” lehetséges pótolni mindazok számára, akik a hagyományos ételeket nem ehetik. Képzeld csak el, hogy egyik napról a másikra le kell mondanod a kedvenc  ételeidről, a nasikról, a hozzávalók nagy részéről, amikhez addig bátran nyúltál. Tanácstalan lennél, igaz?

Mi van akkor a Bake-Free liszt-,és fasírtkeverékekben?

Kölesliszt a fő alapanyagunk; ezzel az aranysárga álgabonával dolgozunk a legtöbbet. A kölesliszt mellett használunk még keverékeinkben quinoalisztet, tefflisztet, hajdinalisztet és útifűmaghéjlisztet is. A keverékek lassú felszívódású szénhidrátoknak számítanak, így a belőlük készült ételek hosszan eltelítenek és sokáig nem leszel éhes utánuk. Igyekszünk minél több recepttel segíteni a kezdő „mentesezőket”, így honlapunkra folyamatosan kerülnek fel új ötletek. Itt meg tudod nézni, milyen csodálatos finomságokat lehetséges alkotni mindenmentesen is.

Bake-free liszt

Tapasztalatból írjuk: a Bake-Free ételek megállják a helyüket a konyhaasztalon, még a hagyományosan étkező emberek körében is.

A mindenmentes nem egy negatív felhanggal bíró kifejezés. Aki mindenmentesen étkezik, nem fénnyel vagy levegővel táplálkozik, és nem csupán füvet eszik. Azt, aki mindenmentes ételeket készít, nem kell sajnálni, hiszen számára ez jelenti az egészségét; ő már felismerte állapotát és tesz azért, hogy szervezete jól működjön. Mivel mindnyájan különbözőek vagyunk, ezért nem ajánljuk senkinek, hogy diagnosztizálás nélkül kezdjen elhagyni alapanyagokat az étrendjéből. Gyanú esetén mindenképp fordulj orvoshoz.

Reméljük, írásunk segített kicsit jobban megérteni, miért van szükség a mindenmentes termékekre, és hogy mit is takar ez pontosan. Ha szerinted van olyan ismerősöd, akit szintén érdekel a téma, akkor oszd meg vele is cikkünket!

„Vigyázz a testedre! Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz.” Jim Rohn

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk