Mini rácsos pite

Mini rácsos pite

Én tudok ennyire elvetemült lenni, hogy órákig szórakozok egy-egy süteménnyel. Szóval birkatürelmem van. Persze nem hétköznap és nem minden hétvégén. Most azért ehhez nem kellettek óra hosszák, sőt egy sem, de azért nem egy piskóta. Azt még meg sem merem említeni, hogy a készítése közben újabb, még elvetemültebb ötleteim támadtak. Végül is elvan az Orsi, ha játszik.

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

  • 2 darab közepes alma (reszelve 335 g)
  • 60 g őrölt dió
  • 60 g Eden Premium eritrit
  • fél citrom leve
  • 15 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Addig a reszelt almát az eritrittel és a citromlével pároljuk meg, majd keverjük hozzá a lisztkeveréket, a darált diót és a fűszert is. A tészta felét nyújtsuk ki száraz felületen 0,8 cm vastagra és szaggassuk ki (nekem 5 darab 10 cm átmérőjű lett). Halmozzuk rá a tölteléket és a tészta másik felével díszítsük fel. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 25-30 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Mini rácsos pite

1 darab pite átlagos tápértéke:
284 kcal, 12, g zsír, 57 g szénhidrát amelyből poliolok 22,9 g, 7,1 g rost, 6,5 g fehérje

1 darab pite átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 34,1 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics