Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mozart golyó

Mozart golyó

Biztosan kóstoltatok már ti is az eredeti Mozart golyót, ami egy kézzel formázott gömb alakú édesség pisztácia és marcipán keverékéből. Az allergiáim nem tudták megakadályozni, hogy elkészítsem ezt a különlegességet. Azt azért be kell valljam, hogy kissé macerás és türelem játék. Az én golyócskáim nagyobbak is lettek, mint az eredetiek, de akinek van türelme hozzá készítheti kisebbekre is. Egy biztos, nem fogtok csalódni, isteni finom lett. Tökéletes választás akár egy ünnepi alkalomra, vagy ajándéknak is megállja a helyét valami szép kis bonbonos dobozban.

 

Hozzávalók 10 db-hoz:

  • 150 g Eden Premium mandulaliszt
  • 15 g Eden Premium kókuszolaj (folyékony állapotban)
  • 90 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium aszkorbinsav
  • 45 g víz
  • pár csepp mandula aroma
  • 20 g darált pisztácia
  • 4 g Eden Premium kakaópor
  • 60 g mindenmentes étcsokoládé

 

Elkészítés:

A mandulalisztet, a kókuszolajat, az eritritet, az aszkorbinsavat, a vizet és a mandula aromát turmixoljuk le és becsomagolva pihentessük hűtőben egy órát. Osszuk három részre úgy, hogy egyre kisebbek legyenek. Az legkisebbet keverjük össze a pisztáciával, a középsőt a kakaóporral. A pisztáciásból formázzunk tíz darab golyót, a kakaósat és a sima mandulásat is osszuk 10-10 felé és lapítsuk le mindegyiket. Borítsunk be egy pisztáciás golyót egy kakaós lappal úgy, hogy mindenhol egyenletesen körbeérje, majd egy sima mandulással is. Csináljuk meg így a többi kilencet is. A bevonathoz olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, majd fogpiszkálóra szúrva mártsuk bele a golyókat. Várjuk meg míg megszilárdul és olvasszuk fel ismét a maradék csokit, majd töltsük nejlon tasakba, vágjuk le a sarkát és díszítsük vele a golyókat.

 

Mozart golyó

Mózart golyó táblázat

 

1 darab Mozart golyó átlagos tápértéke:
147 kcal, 12,6 g zsír, 13,4 g szénhidrát amelyből poliolok 11,4 g, 2,6 g rost, 4 g fehérje
1 darab Mozart golyó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 2 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk