Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

(Nem)harcsapaprikás túrós csuszával

(Nem)harcsapaprikás túrós csuszával

Igazi szegedi szokás e két remekművet egy tányérból csemegézni. Aki nem hiszi járjon utána, de ha növényi alapon szeretnétek kipróbálni, akkor készítsétek el ti is otthon ezt a zseniális fogást. Jut eszembe tudtátok, hogy Szegeden minden évben megrendezésre kerül a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál? És hadd dicsekedjek el, képzeljétek az idei alkalommal vegán formában is készített a rendezvény keretei közt levet az egyik kedves ismerősöm a barátaival, ami Hallatlanlé névre hallgatott. Hatalmas érdeklődés volt rá, aminek mindannyian nagyon örültünk. De lényeg a lényeg. Tényleg érdemes kipróbálni, hiszen az alga zseniálisan visszaadja a várt ízvilágot, a borsófehérje kocka pedig kiválóan helyettesíti a falatokat, így alkotnak remek paprikást együtt. A házi tésztáról már szót sem ejtek, hiszen a kedvenc alapanyagom a konyhában. Ha követitek a receptjeimet, akkor meg is bizonyosodhattok felőle.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A tésztához:

A túróhoz:

  • 60 g köles
  • 180 g cukormentes mandula ital
  • 50 g cukormentes kókuszjoghurt
  • Himalája só
  • pár csepp citromlé

A paprikáshoz:

  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 84 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
  • 1 darab tvpaprika (mag nélkül 85 g)
  • 20 g sűrített paradicsom
  • 70 g borsófehérje kocka
  • 8 g nori algalap
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • Himalája só, feketebors, őrölt kömény, bükkfán füstölt fűszerpaprika

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, majd száraz felületen nyújtsuk papírvékonyra. Ez nehéz feladat lesz, gyűrjük fel az ingujjat, a tészta elég masszív. Vágjunk belőle kockákat majd egyszerre tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (közben kevergessük meg néha). Alá lehet lisztezni, ha úgy könnyebb, én nem tettem.
A túróhoz öblítsük át a kölest alaposan a kölest forró folyóvíz alatt, majd tegyük egy lábasba a mandula itallal és a sóval. Résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre körülbelül 15 perc alatt, majd csorgassuk bele a citromlevet (közben kóstoljunk). Mielőtt összekeverjük a tésztával, keverjünk hozzá a kókuszjoghurtot, hogy krémesebb állagú legyen.
A borsófehérje kockát és az algalapokat áztassuk be forró, sós vízbe. A paprikáshoz pirítsuk meg kókuszolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Keverjük hozzá a fűszereket, a sűrített paradicsomot és az apróra vágott tvpaprikát. Öntsük fel pici vízzel, fedjük le és főzzük puhára. Amikor elkészült tegyük hozzá az algás kockákat és forraljuk össze. Tálaljuk a túrós csuszával.

1 adag (nem)harcsapaprikás túrós csuszával átlagos tápértéke:
246 kcal, 8,2 g zsír, 52,8 g szénhidrát, 7,7 g rost, 17,2 g fehérje

(Nem)harcsapaprikás túrós csuszával
(Nem)harcsapaprikás túrós csuszával táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk