Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Őznyelv

Őznyelv

Nos, ez is egy olyan édesség, mely soha nem vonzott, de a kényszerem, hogy a legtöbb finomságot mentesítsem, ma is úrrá lett rajtam. Viszonyítási alapom sajnos nincs, viszont ez a süti most nagyon ízlik. De döntsétek el inkább Ti, akik szerettétek, hogy milyen lett J! Azt azért meg kell, hogy mondjam egy ilyen süti elég kiadós adag. Én méretarányosra szeleteltem az eredetihez képest, de ember legyen a talpán, aki ezt egy ültő helyében megeszi.

Hozzávalók:

A tésztához:

A nyújtáshoz és a kenéshez:

  • 10 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
  • 8 g kókuszolaj

A töltelékhez:

  • 100 ml kókusztejszín
  • 150 g víz
  • 1 teáskanál kakaópor (6 g)
  • 50 g Eden Premium eritrit
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 30 g Eden Premium kölesliszt
  • 2 g Eden Premium konjac liszt

Elkészítés:

Töltelék:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a nedves hozzávalókat is. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel és főzzük sűrűre.

Tészta:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva pihentessük fél órát a hűtőben. Szilikonos sütőpapíron lisztezett nyújtófával nyújtsuk maximum 0,5 cm vastagságúra és vágjuk fel tetszőleges formákra (nekem 28x23 cm-es téglalapom lett és 4 darab egyforma részre vágtam). Ízlés szerint alakíthatunk a formáján (én azért szeltem erre a formára, mert így könnyebb számolgatni a tápértékét J). Előmelegített 200 fokos sütőben a sütőpapírral együtt süssük meg 10 perc alatt alsó-felső sütéssel. Akkor jó, amikor a szélei elkezdenek barnulni.

Összeállítás:

Vágjuk 4 részre a tésztát és töltsük meg őket a töltelékkel. Szórjuk meg a tetejüket porrá őrölt eritrittel.

Őznyelv

1 darab (1 pár) őznyelv (töltelékkel) átlagos tápértéke:
583 kcal, 33,6 g zsír, 107,6 g szénhidrát amelyből poliolok 49,9 g, 7,3 g rost, 9,6 g fehérje

1 darab (1 pár) őznyelv (töltelékkel) átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 57,7 g

Nehézségi fok (1-5): 2

Elkészítési idő: 50 perc

Kalkuláció: Az egész adag (2 pár) őznyelv töltelékkel   ̴ 791.- Ft-ba kerül, 1 darab (1 pár)   ̴ 396.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk