Egy olyan hagyományos édességet készítettem el ezúttal, ami sokak nagy kedvence azonban nekem sosem tartozott igazán dobogós helyre. Amikor ráeszméltem, hogy ezt az édességet SEM ehetem akkor azért eléggé elszomorodtam. Mert bizony az ember már csak ilyen: amikor lehetne nem kell, de amikor tilos, akkor annál jobban. Ismerős helyzet, ugye? Mindenesetre a hosszú idő után jól esett végre újra megízlelni ezt a finomságot is. Egyből kétféle változatot is készítettem, mert nem olyan rég megalkottam a házi cukormentes marcipán receptjét is, gondoltam illene a piskótatekercshez is.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 90 g Eden Premium eritrit
- 310 g szobahőmérsékletű víz
- 1 teáskanál vanília aroma
A lekvárhoz:
- 1 adag baracklevár (ez a 2 darab tekercshez elég)
A marcipán bevonathoz:
- 1 adag marcipán
Egyéb hozzávalók:
- a szóráshoz Eden Premium eritrit porrá őrölve
Elkészítés:
Piskóta:
Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos sütőpapírral kibélelt 24x24 cm-es tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. Ahogy kivettük azonnal szeljük két lappá (érdemes kesztyűt használni) és tekerjük fel minkettőt konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás:
Kenjünk a piskóták belsejébe lekvárt, tekerjük vissza őket és az egyiket szórjuk meg porrá őrölt eritrittel. A másikhoz 2 sütőpapír közt nyújtsuk méretre a marcipánt és borítsuk e vele egyenletesen. Vágjuk őket egyenként 15 darab egyforma szeletre.
Tipp: Egy csipet fekete sóval a tojás aromáját is pótolhatjuk.
38 kcal, 0,2 g zsír, 12,5 g szénhidrát amelyből poliolok 4,8 g, 0,9 g, 0,8 g fehérje