Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Pizzás csiga

Pizzás csiga

Nem is meséltem még, hogy mennyire szeretem a répát. Ládával hordjuk haza, szinte mindenbe belefőzöm. Imádom, hogy egy kicsit megédesíti az ételeinket. Egyértelmű volt, hogy pizzás csigát is csak vele készíthetek, hiszen igyekszem minél több zöldséget fogyasztani. Hogy gyorsabban elkészüljek, most sütőport használtam, így nem kellett kelesztenem a tésztát. Ezek a szép csigák pedig csak úgy tekerednek karöltve a fini répákkal, a zamatos, olaszos fűszerezésű paradicsomszósszal és a sajtos beütésű sörélesztő pehellyel. Annyira élvezem, hogy ilyen szuper péksütiket készíthetek szénhidrátcsökkentetten

Hozzávalók:

A tésztához:

 

A kencéhez:

  • 150 g répa (tisztítva mérve)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva mérve 113 g)
  • 100 g bazsalikomos paradicsomszósz
  • 3 darab (40 g) olajban eltett aszalt paradicsom (Aldi)
  • 1 teáskanál (4 g) az aszalt paradicsom olajából
  • 10 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • Himalája só, pizza fűszerkeverék, fokhagyma granulátum ízlés szerint

 

Elkészítés:

A kencéhez késes aprítóban daráljuk apróra a hagymát és a répát. Pirítsuk meg az olajon, ha kell, öntsük fel pici vízzel, hogy ne égjen le. Tegyük hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot, a fűszereket, a paradicsomszószt és a sörélesztő pelyhet. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (nekem 26x36 cm-es lett), kenjük meg a kencével és a rövidebbik oldala felől tekerjük fel. Éles késsel vágjuk 8 egyforma darabra és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel.

 

Pizzás csiga

pizzás csiga táblázat

1 darab pizzás csiga átlagos tápértéke:
113 kcal, 1,8 g zsír, 16,4 g szénhidrát, 7,3 g rost, 5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk