Rakott tészta

Nekem hatalmas boldogságot okoz, hogy én, mint mentesen étkező ember, ennyi féle-fajta tésztából tudok válogatni. Ma a ciroktésztát választottam, mert azt is nagyon szeretem és rakottasan készítettem el 100 %-osan növényi hozzávalókból. Hát nem szuper?
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 csomag Eden Premium ciroktészta szélesmetélt
- 50 g Eden Premium csicseriborsó (szárazon mérve)
- 50 g darált dió
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 73 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 2,4 g)
- 2 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (9 g)
- 70 g sűrített paradicsom
- 50 g Eden Premium hántolt köles
- 12 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- pár csepp citromlé
- Himalája só, feketebors ízlés szerint
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
Elkészítés:
Tegyük a tésztát lobogó sós vízbe és főzzük készre 3-5 perc alatt. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel. Közben az előző éjszakára beáztatott csicseriborsót is főzzük puhára sós vízben, majd villával nyomkodjuk szét apró darabokra. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, majd tegyük hozzá a darált diót és a főtt csicseri borsót is. Fűszerezzük sóval, borssal, végül öntsük fel a sűrített paradicsommal. Tegyünk egy réteg tésztát a jénaiba, majd öntsük rá a szószt és borítsuk be a tészta másik felével. Mossuk át a kölest alaposan folyóvíz alatt, majd háromszoros mennyiségű sós vízben lassú tűzön fedő alatt főzzük puhára. Turmixoljuk össze a sörélesztő pehellyel, sóval, borssal fokhagymával és a citromlével. Öntsük a tészta tetejére, majd tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe és alsó-felső sütéssel süssük készre 20-30 perc alatt.
1 adag rakott tészta átlagos tápértéke:
425 kcal, 12,6 g zsír, 58,5 g szénhidrát, 10,7 g rost, 14,1 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása