Rakott tészta

Rakott tészta

Nekem hatalmas boldogságot okoz, hogy én, mint mentesen étkező ember, ennyi féle-fajta tésztából tudok válogatni. Ma a ciroktésztát választottam, mert azt is nagyon szeretem és rakottasan készítettem el 100 %-osan növényi hozzávalókból. Hát nem szuper?

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

Tegyük a tésztát lobogó sós vízbe és főzzük készre 3-5 perc alatt. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel. Közben az előző éjszakára beáztatott csicseriborsót is főzzük puhára sós vízben, majd villával nyomkodjuk szét apró darabokra. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, majd tegyük hozzá a darált diót és a főtt csicseri borsót is. Fűszerezzük sóval, borssal, végül öntsük fel a sűrített paradicsommal. Tegyünk egy réteg tésztát a jénaiba, majd öntsük rá a szószt és borítsuk be a tészta másik felével. Mossuk át a kölest alaposan folyóvíz alatt, majd háromszoros mennyiségű sós vízben lassú tűzön fedő alatt főzzük puhára. Turmixoljuk össze a sörélesztő pehellyel, sóval, borssal fokhagymával és a citromlével. Öntsük a tészta tetejére, majd tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe és alsó-felső sütéssel süssük készre 20-30 perc alatt.

Rakott tészta

1 adag rakott tészta átlagos tápértéke:

425 kcal, 12,6 g zsír, 58,5 g szénhidrát, 10,7 g rost, 14,1 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind