Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Ravioli

Ravioli

Egy olasz tésztakülönlegesség, a ravioli készült ma nálunk. Természetesen mentes gluténtól, tejtől, tojástól, cukortól és még sok mástól is. 

Ez nem egy eltervezett ételnek indult, de mivel nem volt kedvem boltba menni, így csakis az otthoni alapanyagokra szorítkozhattam. Maradt egy kis EZ, egy kis AZ a kamrában, mindenből egy kicsi. De egy tapasztalt mentes háziasszonynak ez nem lehet akadály, mutatom is hogyan készítettem  el az olaszok egyik közkedvelt tésztaételét, a raviolit, néhány alapanyag felhasználásával.

Hozzávalók 3 adaghoz:

A tésztához:

A töltelékhez:

A mártáshoz:

  • 1 konzerv hámozott paradicsom (400 g)
  • pizza fűszerkeverék, feketebors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 7 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • Himalája só
  • csipet Eden Premium stevia por

A díszítéshez:

  • friss bazsalikom levél
  • Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely

Elkészítés:

A töltelékhez főzzük meg a vöröslencsét és picit tördeljük össze villával.  Pirítsuk meg kókuszolajon az apróra vágott fokhagymát és fűszerezzük ízlés szerint. Keverjük hozzá a vöröslencsét és pirítsuk tovább vele, majd vegyük le tűzről, adjuk hozzá a sörélesztő pelyhet és az arany lenmaglisztet. Keverjük össze alaposan őket. A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat és száraz felületen nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tésztagéppel is csinálhatjuk a lapítást. Osszuk szét a felén halmokban a tölteléket, borítsuk rá a tészta másik felét, nyomogassuk össze az ujjainkkal a halmok körül a két tésztalapot, majd derelyevágóval szeljük fel kockákra. Nekem 22 darab lett. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. A mártáshoz pirítsuk meg kókuszolajon a fokhagymát, öntsük fel a hámozott paradicsommal és fűszerezzük ízlés szerint. Forraljuk össze, majd forgassuk bele a raviolikat. Díszítsük ízlés szerint friss bazsalikommal és sörélesztő pehellyel.

 Ravioli

Ravioli

1 adag ravioli átlagos tápértéke (díszítés nélkül):
341 kcal, 7,6 g zsír, 51,8 g szénhidrát, 8,8 g rost, 11,8 g fehérje

Nehézségi fok (1-5): 4

Elkészítési idő: 40-50 perc

Kalkuláció: Az egész adag ravioli   ̴ 640.- Ft-ba kerül, 1 adag (ha 3 adagra osztjuk)   ̴ 213.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk