Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sajtos perec

Sajtos perec

Ez a perec világbajnok lett a maga nemében, komolyan mondom elég ütős kis sörkorcsolya. De hát nem is véletlen, hiszen teletoltam mindenféle földi jóval és mint tudjuk minél zsírosabb valami annál finomabb. Nah, ez FINOM. De pont ezért óvatosan csemegézzenek, akik kalóriát számolnak, mert bűnös az élvezet. Került bele jóságos mandulaliszt és finom margarin is, valamint dupla sajtosak a kicsikék, mert ugye a növényevők a sörélesztőpehellyel köszöntetik vissza a sajt aromáját, de ez nekem most nem volt elég, reszeltem még bele jó kis vegán mozzarellát, mert miért is ne. Még egy jótanács: csak akkor álljatok neki, ha van elég időtök, mert jól el lehet szórakozni a formázással, de tényleg megéri a befektetett energiát. A végeredmény egy kívül enyhén ropogós, belül puha finomság lesz.

 

HOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ:

A tésztához:

A tetejére:

  • 25 g paradicsomszósz
  • 5 g cukormentes szilvalekvár (Szatmári Lidl)
  • 5 g növényi margarin (Liga)
  • pici füstölt fűszerpaprika
  • 10 g szezámmag

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd reszeljük hozzá a sajtot. A mandula italt melegítsük össze a margarinnal és dolgozzuk a liszthez alaposan. Meleg helyen lefedve kelesszük 30 percig (én 50 fokos sütőben). Osszuk 16 darab egyforma részre és sodorjunk belőlük vékony kukacokat (35-40 cm), majd formázzunk belőlük perecet. A paradicsomszószt keverjük össze az olvasztott margarinnal és szilvalekvárral, majd kenjük meg vele a pereceket és szórjuk meg szezámmaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 210 fokos sütőben süssük 5 percig alsó-felső sütéssel, majd vegyük vissza a hőfokot 180 fokra további 15 percig.

1 darab sajtos perec átlagos tápértéke:

90 kcal, 4,1 g zsír, 10,2 g szénhidrát, 1,7 g rost, 2,8 g fehérje

Sajtos perec

Sajtos perec táblázat.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk