Mondhatni hadilábon állok a spenóttal, de minden erőmmel azon vagyok, hogy ez megváltozzon. Imádom ezeket a fagyasztott, golyóba rendezett levélkéket és ez volt az első alkalom, hogy felhasználtam őket. Közben rájöttem, hogy fokhagymával párolva és tumixolva (is) tökéletesen megállhatná a helyét akár öntetként is, de most bekevertem a nokedlihez a liszttel. Legközelebb viszont nem ússza meg. „ÖntÉt” lesz belőle J. De ez a csodás nokedli is valami fantasztikusan sikerült. Van az a mondás, hogy minél színesebb az ételed, annál egészségesebb. Szerintem most kimaxoltam ezt az állítást.
Hozzávalók:
1 adag nokedlihez:
- 93 g fagyasztott spenótlevél (3 golyó)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
- 6 g Himalája só
- 60 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
1 adag szószhoz:
- 100 g mirelit bébirépa
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 2 g)
- Himalája só ízlés szerint
- őrölt feketbors ízlés szerint
Elkészítés:
Nokedli:
Pici vízzel pároljuk meg a spenótot és a fokhagymát, majd amikor már kihűlt pürésítsük (nekem 120 g lett). Adjuk hozzá a sót és annyi lisztkeveréket, amennyit felvesz (keményebb nokedli tészta állagú legyen). Szaggassuk forró vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd öblítsük át hideg vízzel.
Szósz:
Pároljuk meg a répákat és pürésítsük a többi hozzávalóval.
Az egész adag spenótos nokedli répaszósszal átlagos tápértéke:
281 kcal, 2,6 g zsír, 50 g szénhidrát, 5,2 g rost, 9,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!