Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Svéd mandulatorta

Svéd mandulatorta

Ki ne szeretné a bútoráruház lánc legfinomabb desszertjét, a svéd mandulatortát? A helyzet az, hogy mindenevő koromban nem volt alkalmam megkóstolni, így nem tudom eldönteni szeretem-e, vagy sem. Most meg már nem lehet kóstolgatom, de leutánozni, ráadásul mentesen, simán le lehet. Mivel nincs viszonyítási alapom nem tudom mennyire lett hasonló, de ez nekem nagyon ízlett, mi több, felkerült a kedvenceim listája közé.
Annyit fontos tudnotok, hogy én ketté osztottam a tésztát és két adagban sütöttem meg a lapokat, mert így stabilabbak, kérgesebbek (nyugi, nagyon fini puha), de ha nincs időtök vele szórakozni, mehet egyben is, de akkor 30 percig süssétek és várjátok meg a szeleteléssel, amíg teljesen ki nem hűl és bánjatok vele óvatosan.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 100 g Eden Premium mandulaliszt
  • 100 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium fekete só
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 80 g szobahőmérsékletű (All-co) kókuszkrém (ne legyen hideg)
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • pár csepp friss citromlé
  • 140 g szobahőmérsékletű cukormentes mandula növényi ital (Joya)
  • 2 g kókuszolaj a forma kikenéséhez

A krémhez:

  • 100 g kókuszkrém
  • 150 g cukormentes mandula ital (vagy víz)
  • 75 g Eden Premium eritrit
  • 75 g Eden Premium barnarizsliszt
  • teáskanál rum-, és vanília aroma
  • 125 g növényi margarin

A díszítéshez:

  • 50 g szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskótához felezzük meg a hozzávalókat és tegyük félre az egyik felét (ezt ne keverjük össze, csak tegyük félre).  Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Nagyon sűrű, nem folyós tészta lesz. Nedves kanál segítségével egyengessük egy vékonyan olajozott formába (én 20 cm átmérőjűt használtam) és előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt (tűpróba). Szedjük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Bánjunk vele óvatosan, omlós tészta lesz, majdnem, mint az eredeti tojáshabos. Ismételjük meg ugyan ezt a piskóta hozzávalóinak másik felével.
A krémhez keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az eritviát, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon), ez lesz a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól.
Amint kihűltek teljesen a piskóták kenjük a krémet a lapok közé, a tetejére és az oldalára is egyenletesen. A szeletelt mandulát pirítsuk meg száraz serpenyőben és rakosgassuk szépen a tortára. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

 Svéd mandulatorta

Svéd mandulatorta táblázat

1 szelet Svéd mandulatorta átlagos tápértéke: 253 kcal, 17,5 g zsír, 32,5 g szénhidrát amelyből poliolok 14,6 g, 2,7 g rost, 5 g fehérje
1 szelet Svéd mandulatorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 17,9 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk