Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szilvalekváros bukta

Szilvalekváros bukta

Van már egy szuper lekváros bukta recept, de azt élesztővel késztettem, ez a finomság pedig most sütőporral készült, arra az esetre, ha inkább sietnétek. Valamint ismét stevia porra édesítettem, mert egészen megkedveltem a vele való sütögetést és szeretném, ha Ti is ráéreznétek. Ne feledjétek, ez egy kenyér lisztkeverék, így ropogósabbra sül a belőle készült étel, de nekünk nagyon ízlett. Szerintem próbáljátok ki mindkettőt és döntsetek, melyik ízlik jobban. Mindkét változatnál lényeges pont, hogy sűrű legyen a lekvár, amivel dolgoztok.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A tésztához a szilvalekvár kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 45x45 cm lett) és vágjuk 8 darab egyforma kockára. Kenjük meg mindegyiket lekvárral (1-2 teáskanállal) és tekerjük fel. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen, különben szétfolyik. Tegyük egymás mellé a sütőformánkba (én 24x24 cm-eset használtam) és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

 

szilvalekvárosbukta

 

szilvalekvárosbukta táblázat

1 darab lekváros bukta átlagos tápértéke: 196 kcal, 2,7 g zsír, 32,2 g szénhidrát, 9 g rost, 5,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk