Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Szilvalekváros papucs

Szilvalekváros papucs

Annyira boldog vagyok, hogy ennyi finomságot lehet készíteni a Bake-Free lisztkeverékekből és ma úgy döntöttem, hogy hájastésztát fogok sütni háj nélkül. Furcsán hangzik tudom, de én nem fogyasztok állati eredetű zsiradékot, így kénytelen voltam elkészíteni a mentes változatát, de azért nem sajnáltam magam miatta, sőt. Egyszerűen remek lett, gyorsan befaltuk az összeset. Csak halkan megsúgom, hogy a mindenevők csentek el belőle legtöbbet, de lebuktak a kis huncutok.

Egy szó, mint száz, nézzük a technikai részleteket. Az élesztő csak az íze miatt került bele, mert nagyon megdobja. A cukor az élesztő miatt került bele, hogy dolgozhasson. Elhagyható mindkettő, ha nem fér bele a diétába. Ez a tészta nem fog megkelni, nem lesz levegős, nem fog nőni a térfogata. A pihentetés (kelesztés) csak azért szükséges, hogy összeálljon a tészta. Hogy izgalmasabb legyen, stevia porral édesítettem és egyszerűen csúcs lett.

 

Hozzávalók:

  • 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 100 g növényi margarin (Liga)
  • fél csomag porélesztő (3,5 g)
  • 1 g Eden Premium kókuszvirág cukor
  • fél mokkáskanál Eden Premium stevia por
  • 50 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 115 g cukormentes szilvalekvár (Lidl, Szatmári)

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a szilvalekvár kivételével a hozzávalókat és lefedve, meleg helyen hagyjuk állni 30 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk 15 darabra (én 7,5 cm-es szaggatót használtam). Kanalazzunk rájuk 1-1 teáskanál lekvárt (fontos, hogy sűrű legyen, különben szétfolyik) és hajtsuk össze őket. Picit megnedvesíthetjük, hogy jobban tapadjanak. Kenjük le vizes lekvárral és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben, süssük készre 15 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

 

Szilvalekváros papucs

 

Szilvalekváros papucs táblázat

1 darab szilvalekváros hájtalan papucs átlagos tápértéke: 100 kcal, 4,4 g zsír, 13,3 g szénhidrát, 1 g rost, 1,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.