Túrógombóc

Túrógombóc

Annyira régóta szerettem volna készíteni vegán túrógombócot, de e zsemlemorzsa feladta a leckét. Amióta viszont kitaláltam, hogy Bake-Free kenyérből morzsát gyártok házilag, félhetnek a morzsás receptek, mert előveszem ám őket rendesen. Egy hibája viszont van, tápértéket csak körülbelülre tudok rá számolni, így módjával és ritkán fogyasztom, de aki teheti, ne hagyja, hogy megússzák ezek a finomságok.

HOZZÁVALÓK:

A túróhoz:

A tejfölhöz:

A morzsához:

ELKÉSZÍTÉS:

Mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Keverjük össze a túró összes hozzávalójával (kivéve az útifű maghéj liszt) és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Fedjük le teljesen és hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük hozzá az útifű maghéj lisztet és formázzunk belőle 5 darab egyforma méretű gombócot.

A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajon és forgassuk bele a gombócokat.
A tejfölhöz késes aprítóval dolgozzuk rémesre a hozzávalókat. Csorgassuk a gombócokra.

Túrógombóc

Túrógombóc

1 darab túrógombóc átlagos tápértéke mandulatejföllel, morzsa nélkül:

214 kcal, 12,6 g zsír, 38,5 g szénhidrát amelyből poliolok 17,9 g, 5,1 g rost, 4,9 g fehérje

1 darab túrógombóc átlagos felszívódó szénhidráttartalma mandulatejföllel, morzsa nélkül: 20,6 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics