Túrós bukta

túrós bukta mindenmentes

Emlékszem azokra az időkre, amikor még hatalmas péksüteményeket ebédeltem…..hmmmm milyen jó is volt. Akkor még nem foglalkoztattak a szénhidrátok, vagy a glutén...Erre eszembe jutott, hogy tulajdonképpen most már ehetek péksütiket! Hurrá! Nekem ezek nagy szavak ennyi tiltólistás étel és korlátozott mennyiség után. Egy szó, mint száz, elővettem az egyik kedvenc édes receptemet; a túrós buktát és "kiűztem belőle minden gonoszságot". Ezúttal is a Bake-Free lisztkeverékek egyikével, a kelt tésztával dolgoztam.

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és meleg helyen lefedve kelesszük meg egy óra alatt. Száraz felületen nyújtsuk négyzet alakúra. A kölestúrót osszuk 4 egyforma adagra, kanalazzuk a tésztára, majd vágjuk 4 felé. A szemben lévő sarkaikat csippentsük össze mind a két oldalról. Ízlés szerint tehetünk a tetejére mazsolát. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd 180 fokon további 30 percig szintén alsó-felső sütéssel.

Jó étvágyat!

túrós bukta mindenmentes

Egy bukta átlagos tápértéke:
344 kcal, 4,5 g zsír, 66,9 g szénhidrát amelyből poliolok 22,5 g, 4,2 g rost, 6,2 g fehérje

Egy bukta átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 44,4 g


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta