Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Vegán vagdalt

Vegán vagdalt

Ezúttal vagdaltat készítettem vegán változatban. Kötelező eledel a növényi étrendben, főleg ünnepek alkalmával, hisz oly csodás ízélmény érhető el és annyi féle variációban készülhet, itt is a csillagos ég a határ. Nem egyszerű úgy összehozni, ezt a finomságot, hogy lágy, de szeletlehető legyen, ne legyen száraz, liszt ízű, de túl nedves sem, ne essen szét, de tömör se legyen, szóval nem egy kezdő fogás, ellenben, ha pontosan követed a receptemet, elsőre is tökéletesre sikerülhet. Nincs hús íze, nem is hasonlít rá, meg sem közelíti, viszont isteni, páratlan zamata van. Ebbe a változatba minden őszi téli alapanyagot belecsempésztem, amit csak tudtam, ettől lett olyan különleges, ünnepi.

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

A vagdalthoz:

  • 100 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 121 g)
  • 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 19 g)
  • 100 g aszalt vörösáfnya (kihagyható, cserélhető)
  • 370 g nyers sütőtök
  • 150 g Bake-Free magyaros fasírtkeverék köleses
  • 150 g paradicsomszósz
  • 20 g cukormentes dijoni mustár (csípős)
  • 20 g cukor és édesítőszermentes szilvalekvár
  • 4 darab cukormentes csemege uborka (150 g)
  • Himalája só, tarkabors ízlés szerint

 

 

A fasírt tetejére:

  • 50 g paradicsomszósz
  • 30 g cukor-, és édesítőszermentes szilvalekvár

 

A körethez:

  • 1 darab kisebb lilakáposzta (480 g)
  • 100 g dió
  • 20 g kókuszvirág cukor
  • Himalája só, tarkabors, fokhagyma granulátum, citromlé ízlés szerint

 

Elkészítés:

A vagdalthoz főzzük meg az előző éjszakára beáztatott feketebabot (vagy vegyük ki a mélyhűtőből). Késes aprítóban dolgozzuk apróra a sütőtökkel együtt. A csemegeuborkát is vágjuk apróra. A hagymákat pirítsuk meg kókuszolajon és tegyük hozzájuk a szilvalekvárt a mustárral, pici vízzel és főzzünk belőle egy sűrűbb mártás szerűséget. Amikor kihűlt keverjük össze az összes hozzávalóval és simítsuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (31x12 cm). Kenjük rá a tetejére a paradicsomszósszal összekevert szilvalekvárt és előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 45-50 perc alatt alsó-felső sütéssel. Szeleteljük 18 darab egyforma szeletre. A körethez karamellizáljuk meg a cukrot (kihagyható lépés) és pirítsuk össze az apróra vágott káposztával. Csorgassuk meg citromlével és fűszerezzük ízlés szerint. Tálaláskor szórjuk meg aprított dióval.

 

vegán vagdalt

vegán vagdalt táblázat

 

1 adag vegán vagdalt lilakáposztával átlagos tápértéke:
439 kcal, 12,5 g zsír, 60 g szénhidrát, 13,6 g rost, 14,7 g fehérje

1 adag vegán vagdalt lilakáposztával IR diétában számolandó átlagos szénhidráttartalma: 57,7 g

Az egész adag vegán vagdalt (köret nélkül) átlagos tápértéke: 1725 kcal, 15,6 g zsír, 309,7 g szénhidrát, 52,1 g rost, 50 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk