Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel

Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel

Most, hogy megjelentek az új zöldborsó és vöröslencse lisztek, ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a kenyerekben is. Ez most nem az én ötletem volt, hanem az Eden Premium-os csajoké és szerintem díjat érdemelnének érte. Főleg, mert a villámgyors krém ötlet is tőlük származik én csak elkészítettem ezt a szuper összeállítást most először, de nem utoljára. A krém tényleg 5 perc alatt elkészül, valóban pofon egyszerű és nem kell utána sokat mosogatni, ezek hatalmas előnyei a mennyei íze mellett. Jó párost alkotnak a kenyérrel és a hüvelyes bevitel is növelhető velük.

 

HOZZÁVALÓK:

A kenyérhez:

A zöldborsó krémhez:

  • 50 g Eden Premium zöldborsó liszt
  • 270 g víz
  • Himalája só
  • fokhagyma granulátum, feketebors, ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál tökmagolaj (8 g)
  • fél evőkanál olívaolaj (4 g)
  • friss metélőhagyma

 

ELKÉSZÍTÉS:

A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 mély bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
A krémhez keverjük össze a sót, a lisztet és a vizet. Folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Vigyázzunk, mert gyorsan kész lesz, hamar felforr. Miután kihűlt keverjük hozzá a többi hozzávalót. Sűrű krém lesz, akár botmixert is használhatunk hozzá. A vizet cserélhetjük növényi italra, keverhetünk hozzá mustárt, ecetet, édesítőt, akár aszalt paradicsomot is, csak a fantáziánk szab határt. A későbbiekben, ha nagyon besűrűsödik hígíthatjuk vízzel, növényi itallal vagy krémmel, hidegen sajtolt olajokkal.

Az egész adag kenyér átlagos tápértéke (körülbelül 500 g):
803 kcal, 4,5 g zsír, 152,5 g szénhidrát, 37 g rost, 29,2 g fehérje

Az egész adag zöldborsó krém átlagos tápértéke (körülbelül 3 dl):
404 kcal, 10,7 g zsír, 49,3 g szénhidrát, 19 g rost, 18 g fehérje

Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel
 
Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk