Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

VALENTIN-NAPI AKCIÓ - 14%
FEBRUÁR 13 - 14.

VALENTIN

Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel

Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel

Most, hogy megjelentek az új zöldborsó és vöröslencse lisztek, ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a kenyerekben is. Ez most nem az én ötletem volt, hanem az Eden Premium-os csajoké és szerintem díjat érdemelnének érte. Főleg, mert a villámgyors krém ötlet is tőlük származik én csak elkészítettem ezt a szuper összeállítást most először, de nem utoljára. A krém tényleg 5 perc alatt elkészül, valóban pofon egyszerű és nem kell utána sokat mosogatni, ezek hatalmas előnyei a mennyei íze mellett. Jó párost alkotnak a kenyérrel és a hüvelyes bevitel is növelhető velük.

 

HOZZÁVALÓK:

A kenyérhez:

A zöldborsó krémhez:

  • 50 g Eden Premium zöldborsó liszt
  • 270 g víz
  • Himalája só
  • fokhagyma granulátum, feketebors, ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál tökmagolaj (8 g)
  • fél evőkanál olívaolaj (4 g)
  • friss metélőhagyma

 

ELKÉSZÍTÉS:

A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 mély bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
A krémhez keverjük össze a sót, a lisztet és a vizet. Folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Vigyázzunk, mert gyorsan kész lesz, hamar felforr. Miután kihűlt keverjük hozzá a többi hozzávalót. Sűrű krém lesz, akár botmixert is használhatunk hozzá. A vizet cserélhetjük növényi italra, keverhetünk hozzá mustárt, ecetet, édesítőt, akár aszalt paradicsomot is, csak a fantáziánk szab határt. A későbbiekben, ha nagyon besűrűsödik hígíthatjuk vízzel, növényi itallal vagy krémmel, hidegen sajtolt olajokkal.

Az egész adag kenyér átlagos tápértéke (körülbelül 500 g):
803 kcal, 4,5 g zsír, 152,5 g szénhidrát, 37 g rost, 29,2 g fehérje

Az egész adag zöldborsó krém átlagos tápértéke (körülbelül 3 dl):
404 kcal, 10,7 g zsír, 49,3 g szénhidrát, 19 g rost, 18 g fehérje

Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel
 
Vöröslencsés házikenyér zöldborsó krémmel táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!