Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zebra torta

Zebra torta

Zebratorta? Hmmm…  Csak úgy üresen? Hát persze. De kell hozzá egy szuper recept, hogy ne csak egy sima piskótatészta legyen. Ezért választottam ezt a pihe-puha Bake-Free piskóta változatot. Biztosan nem kell hozzá semmi krém, lekvár, csoki? Tényleg nem kell, hisz annyira finom puha az alaptészta, hogy el sem hiszitek. Persze aki mégis úgy kívánja, fogyaszthatja pudinggal, vagy amivel csak szeretné. Nekem nagyon tetszik, annyira mutatós és finom, ráadásul tényleg egyszerűen és gyorsan elkészíthető, pedig első ránézésre bonyolultnak tűnik. Bevallom én is videóból puskáztam.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat és osszuk pontosan 2 fele. Keverjük az egyikhez a kakaóport. Keverjük össze a nedves hozzávalókat is és felezzük meg. Az egyikbe tegyünk vanília, a másikba csokoládé aromát. A csoki aromás folyadékot keverjük el a kakaós liszttel, a vaníliásat a másikkal. Kenjük ki a tortaformánkat (nekem 20 cm átmérőjű) vékonyan kókuszolajjal és tegyünk a közepébe 2 kanál vaníliás tésztát, erre 2 kanál kakaós tésztát és így felváltva folytassuk, amíg el nem fogynak a tészták. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-feslő sütéssel süssük készre 30-35 perc alatt (tűpróba). Amint kihűlt vágjuk fel 12 darab egyforma szeletre.

 

Zebra torta

Zebra torta táblázat

 

1 szelet zebratorta átlagos tápértéke:
90 kcal, 2,3 g zsír, 24,5 g szénhidrát amelyből poliolok 10,4 g, 2 g rost, 2,2 g fehérje

1 szelet zebratorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 14,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk