Zöldborsókrémes nokedli

Zöldborsókrémes nokedli

Hozzávalók 2 adaghoz:

A nokedlihez:

A krémhez:

  • 190 g mirelit zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
  • Eden Premium Himalája só
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Nokedli:

Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.

Krém:

Pároljuk meg a borsót, majd turmixoljuk péppé a fokhagymával és a fűszerekkel. Ha szükséges hígítsuk vízzel.

Zöldborsókrémes nokedli

1 adag átlagos tápértéke: 399 kcal, 2,1 g zsír, 61,4 g szénhidrát, 12,7 g rost, 12,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics