Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zöldségtekercs

Zöldségtekercs

Kis karácsony, nagy karácsony…. Mit is esznek a növényi étrendesek karácsonykor? Salátákat? Füvet? Köretet körettel? Hát, elég gáz is lenne, ha ez így volna. Életemben nem ettem még ennél színesebben és egészségesebben, mint amióta növényevő lettem. Na, egy falatot? Bevállalod? Csak megsúgom, hogy eszméletlen finom, de psszt, ne mondd el senkinek, had higgyék, hogy éhezünk és sanyargatjuk magunkat még ezen a szép ünnepen is, így több marad nekünk. :)

 

Hozzávalók 8 adaghoz:

A tésztához:

 

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál Eden Premium arany lenmagliszt (20 g)
  • 3 darab répa (tisztítva 240 g)
  • 6 gerezd fokhagyma (tisztítva 25 g)
  • 70 g bazsalikomos paradicsomszósz
  • 17 darab mirelit spenót porció (225 g)
  • 100 g aszalt szilva
  • 10 g sült gesztenye (alutasakos)
  • 1 kisebb lilakáposzta fele (tisztítva 480 g)
  • Himalája só, tarkabors, citromlé ízlés szerint

 

 

A salátához:

  • 1 darab közepes karfiol (1100 g)
  • 200 g párolt kukorica
  • 1 fej lilahagyma (tisztítva 110 g)
  • 400 g cukormentes kókuszjoghurt (vagy mandulajoghurt)
  • Himalája só, citromlé, tarkabors, fokhagyma granulátum, szerecsendió, babérlevél ízlés szerint

 

Elkészítés:

Pároljuk meg pici vízen a spenótot 3 gerezd préselt fokhagymával és ízlés szerinti fűszerekkel, de hagyjunk rajta egy kis nedvességet. Keverjük össze 1 evőkanál arany lenmagliszttel. Reszeljük le a répát nagylyukú reszelőn és pároljuk meg pici vízen 3 gerezd préselt fokhagymával. Fűszerezzük ízlés szerint, hagyjunk rajta egy kis nedvességet és keverjünk hozzá 1 evőkanál arany lenmaglisztet. A lilakáposztával is így járjunk el (aprítás, párolás vízzel és fokhagymával, fűszerezés, arany lenmagliszt). A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki lehelet vékonyra (nekem 46x50 cm lett) és kenjük meg paradicsomszósszal (hagyjunk egy picit a tetejére is). Amint kihűltek a töltelékek rétegezzük a tésztára őket (spenót, répa, lilakáposzta), szórjuk meg az egyik oldalát sorban a gesztenyével és az aszalt szilvával. Tekerjük fel úgy, mint ahogy a bejglit is szoktuk (nekem 41x12 cm lett) és kenjük le vékonyan a maradék paradicsomszósszal. Szurkáljuk meg több helyen fogpiszkálóval és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40-50 perc alatt. Vágjuk 25 darab egyforma szeletre.
A salátához főzzük meg a karfiolt sós, babérleveles, szerecsendiós vízben. A joghurtot keverjük össze ízlés szerint citromlével, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. A lilahagymát szeleteljük fel apróra és az összes hozzávalóval keverjük össze.

 

Zöldségtekercs

Zöldségtekercs táblázat

 

1 adag zöldségtekercs 1 adag salátával átlagos tápértéke:
331 kcal,6,3 g zsír, 53,8 g szénhidrát, 11 g rost, 12 g fehérje

1 adag zöldségtekercs átlagos, IR diétában számolandó szénhidráttartalma: 47,6 g

1 adag (zöldségtekercs+saláta) 176,9 g IR diétában nem számolandó szénhidrátot tartalmaz

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk