Zserbó muffin

zserbó muffin mindenmentes

Egy újabb véletlenből kerekedett 'sikersütit' hoztam ma Nektek. Történt ugyanis, hogy zserbót készültem sütni annak hagyományos módja szerint az új Bake-Free kelt tészta lisztkeverékből, mert előző életemben egyetlen ünnep sem telhetett el zserbó nélkül. Én úgy szeretem, hogy amikor eszem szétcsúsznak a kezemben a rétegek a sok lekvártól. Tudjátok, olyan igazi "nagyis" ízűen! Finom zserbót készítettem mindig, de ezt az állagot soha nem sikerült elérnem, ezért mindig újabb és újabb recepttel próbálkoztam. Aztán jött a nagy bumm, és viszlát zserbó.

No, de majd most! - gondoltam. Annyira akartam, hogy közben teljesen félrevezettem magam a mennyiségekkel. Ugyanis 100 g lisztkeveréket kevertem csak be és szent meggyőződéssel hittem, hogy az elég lesz (ne kérdezzétek miért). Így elkezdtek forogni az agytekervényeim és ezt a kompozíciót szülték meg. Annyira cukik lettek.

Hozzávalók 12 darab süteményhez:

A tésztához:

A nyújtáshoz:

  • 3 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék

A töltelékhez:

  • 155 g baracklekvár
  • 55 g őrölt dió
  • 25 g Eden Premium eritrit porrá őrölve

A csokimázhoz:

  • 37 g mindenmentes étcsokoládé
  • 20 g Eden Premium kókuszolaj
  • 20 g Eden Premium eritrit porrá őrölve

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig meleg helyen, majd picit lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra. Egy akkora formával, amekkora a muffinforma szaggassunk ki 24 darabot. Tegyünk a formák aljába tésztát, szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg lekvárral, szórjuk meg diós keverékkel és tegyünk rá még egy tésztát. Szurkáljuk meg ezeket is villával. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük meg 25 perc alatt. A csokimázhoz keverjük össze a hozzávalókat és amikor kihűltek a muffinok mártsuk bele a tetejüket és hagyjuk őket megszilárdulni.

Jó étvágyat!

zserbó muffin mindenmentes

1 darab sütemény átlagos tápértéke:
120 kcal, 3,8 g zsír, 27 g szénhidrát amelyből poliolok 10,1 g, 1,8 g rost, 2,2 g fehérje

1 darab sütemény átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 16,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a dió és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta