Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Az előre dobozolás fortélyai

Az előre dobozolás fortélyai

Bizonyára sokan kezdtük el ezt az évet abban az elhatározásban, hogy idén a lovak közé csapunk és komolyan elkezdjük a diétát az egészséges életmód jegyében. Valahogy azonban mindig homok kerül az előre jól megtervezett gépezetbe és máris az illatozó pékség előtt találjuk magunkat. Miért történik ez valahányszor elhatároztuk magunkat? Hiszen annyira nagyon akarjuk, és aztán mégis veszünk egy kis nasit a filmezéshez, mégis megjutalmazzuk magunkat egy kis édességgel és mégis hűtőnyitogatás a vége.

Igen, nehéz megoldani az egészséges étkezést, amikor a napunk csak 24 órából áll. Nekünk pedig vinni kell a gyerekeket iskolába/óvódába, majd indulni munkába, aztán bevásárolni végül főzni, mosogatni, fektetni stb. Az ehhez hasonló életritmust folytatók sokszor töprengenek nap közben, hogy vajon mit kellene gyorsan enni. A kulcsszó itt a gyors. Ugyanis idő hiányában képesek vagyunk csak „valami semmiséget” bedobni reggelire, ebédre.  Mindnyájan tudjuk mit jelent a „semmiség”: péksüti, mirelit pizza, kekszek, nasik.

 

Hütő

 

Ismerősek ezek a szituációk? Valószínűleg igen, mert minden egyes nap többször is gondolunk a kaja témára. Arra, hogy mi legyen a reggeli, mit főzzek ebédre/vacsorára? Ilyenkor bizony gondolkoznunk, ötletelnünk kell, majd dönteni.  Sajnos ekkor jön az, hogy általában a „könnyű utat” választjuk és a kevésbé egészséges étel mellett döntünk.

Hogyan kerüljünk ki a mókuskerékből?

A mi javaslatunk a dobozolás, avagy kajapakk. Ez pontosan az, aminek hangzik. Előretervezünk, vásárolunk, főzünk és adagonként porciózunk. Az előre elkészített ételekkel szuper jól tudjuk kontrollálni az adagokat, és hatékonyabban tudjuk folytatni a kitűzött táplálkozási céljainkat. 

Előretervezés:

Első lépésként ülj le tervezd meg, hogy milyen ételeket fogsz a következő héten enni. A hétvége erre tökéletes alkalom lehet, mert bizony erre időt kell szakítani. Az azonban nem mindegy, hogy mikor tesszük ezt meg. Jobb letudni egyszer nyugiban, mintsem a hétköznapok sűrűségében még ezzel is vesződni. Ezután már csak egy jól összeírt bevásárlólistával kell végigvonulnod a bolti kifutón. És voila, fel is mentetted magad az egész heti döntéshozatal alól. Jó kezdés, ugye?

Jó minőségű dobozok:

Hiába a gondosan kiporciózott étel, ha útközben a levesed kifolyik, a zöldségek pedig bemondják az unalmast. Szerezz be néhány jól (lehetőleg légmentesen) zárható tárolót, amelyek tovább frissen tudják tartani ételeidet. Helytakarékosság szempontjából válassz olyan szettet, amit egymásba tudsz helyezni, ha kiürültek. Arról nem beszélve, hogy a környezet is hálás lesz a dobozolásnak. 

Csak egyszerűen:

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy ha egy egész hétre kell előretervezz, akkor hogyan lesz ez időtakarékos? Nos, eláruljuk, hogy nem a vendégeidet is lenyűgöző többfogásos ételekre kell itt gondolni. Törekedj az egyszerű ételekre, amik gyorsan elkészülnek és az egészségedet szolgálják.

 

Dobozolós

 

Reméljük, hogy az eddig leírtak alapján már benned is körvonalazódik hogyan érdemes belekezdened a diétádba.  Akár gluténmentes, akár vegán, vegetáriánus vagy paleo diétát követsz, a kajapakkal  nem fogsz felesleges köröket róni.  Ha jól csinálod megkíméled magad rengeteg napi frusztrációtól és persze a feleslegesen felhalmozott élelmiszerektől is. Időt spórolsz vele és ami, a legfontosabb, hogy az egészségtelen étkezési szokásaidtól is megszabadulhatsz. A célod elérése érdekében pedig válassz jó minőségű, egészséges alapanyagokat, amikkel nemcsak a dobozodat, de a pocakodat is megtöltheted.

WEBSHOP

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.