Vegánok és nem vegánok, gluténérzékenyek és mindenevők figyelem!
Fogadjátok szeretettel az Eden Premium család legújabb tagjait, a texturált borsófehérje termékeinket! Ezek növényi alapú húshelyettesítők közé tartoznak, melyek még csak allergéneket sem tartalmaznak.
Miért húshelyettesítők és mire használhatjuk őket?
Kétféle formában elérhetők; granulátum és nagyobb méretű kocka alakban, melyek kiválóan alkalmasak az alapvetően húsra épülő ételek, raguk, levesek, pörköltek valamint sok más hagyományos és kevésbé hagyományos étel „növényiesítésére”. Mostantól nyugodtan meglódulhat a fantáziátok, hiszen olyan sokoldalú és könnyen elkészíthető alapanyagot kaphattok a borsófehérje termékek révén, mely szinte bármilyen ízvilágba és textúrába illeszkedik.
Miért olyan jó választás és kiknek ajánljuk?
Vegánoknak nem kérdés: a szója mellett ideális növényi fehérjeforrás a borsófehérje. Tartalmazza ugyanis mind a kilenc, fehérjét alkotó esszenciális aminosavat, melyeket szervezetünk nem képes előállítani. Bevitelüket így táplálkozás révén kell megoldani. A szójától már sokan ódzkodnak, vitatott egészségügyi hatásai miatt és persze sokan allergia miatt kényszerülnek kerülni ezt az alapvetően gazdag fehérjeforrást. A borsófehérje ízében sem tolakodó, és nem lesz tőle „borsós” ízű az ételünk. Húsra emlékeztető állaga pedig bármilyen mindenevő receptet vegánná varázsolhat egy pillanat alatt.
A borsó természetesen gluténmentes alapanyag. Forrásaink és üzemünk szavatolja a tiszta, szennyeződés mentes termékeket szigorú, nemzetközi szabályok betartásával és állandó ellenőrzéssel.
Mi nincs még bennük? Hát semmi. Jól látjátok. Ez a szuper termék csak a borsó természetes fehérjedús mivoltából és a megfelelő hőkezeléstől nyeri el ezt a kiváló állagot. A semlegesség érdekében pedig tartózkodtunk az ízesítők, fűszerek használatától is, így csak a fantáziátokra van bízva elkészítésük és ízviláguk.
Hogyan készíthetitek el?
Gyorsan, egyszerűen és nagyszerűen. Az egyik legszuperebb ezekben a borsófehérjékben, hogy nem kell őket órákon át főzni. Nincs más dolgotok, csupán egy olyan vizes pácot készíteni, amilyen ízvilágot kölcsönöznétek ételeiteknek, majd ezzel leönteni a borsófehérjét. Ezután hagyni kell állni néhány percig és mehet is bele az ételbe. Az összemelegítés után máris tálalható!
A pontos felhasználásról a termékek alatt találtok részletesebb leírást.
Kipróbáltuk, megettük, megszerettük és még egy kicsit ettünk belőle. Orsi már sürög-forog a konyhában, hogy megmutassa Nektek, mi mindenre jók ezek a kis növényi csodák! Blogunkon már fent vannak az eddigi legszuperebb borsófehérjés receptek.
Nézzétek meg régi kedvenc ételeinket borsófehérjével elkészítve!