Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kalácsvariációk

Kalácsvariációk

Erre a húsvétra több kalács receptet is hoztunk Nektek csupa Bake-Free lisztkeveréből.

Házi kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

A tetejére:

  • 2 g kókuszolaj

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle 3 darab kukacot és fonjuk össze és kenjük meg a tetejét kókuszolajjal. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.  

Kalácsvariációk

Az egész adag kisült kalács (495 g) átlagos tápértéke:
823 kcal, 7,25 g zsír, 201,2 g szénhidrát amelyből poliolok 49,9 g, 36,1 g rost, 20 g fehérje

Az egész adag kisült kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 151,3 g

100 g kisült kalács átlagos tápértéke:
166 kcal, 1,5 g zsír, 40,6 g szénhidrát amelyből poliolok 10 g, 7,3 g rost, 4 g fehérje

100 g kisült kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 30,6 g

Nehézségi fok (1-5): 2

Elkészítési idő: 5 perc + amíg sül a kalács

Kalkuláció: Az egész adag kisült kalács   ̴ 608.- Ft-ba kerül, 1 szelet (ha 15 darab egyforma szeletre vágjuk)   ̴ 41.- Ft.

 

Szénhidrátcsökkentett kalács

Van egy örömhírem azon’ kedves vásárlóinknak, akik kevesebb szénhidráttal szeretnék a húsvétot ünnepelni, ugyanis készítettem a szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverékből (is) isteni finom kalácsot. Ráadásul tovább redukáltam benne CH-t egy kis extra mandulaliszttel, hogy picit többet vagy éppen kevesebbet is lehessen belőle fogyasztani, mert így jobban laktat. Azért úgy készüljetek, hogy ugyan felturbóztam, hogy minél ízletesebb legyen és jobban hasonlítson a hagyományos kalácsra, de ez mégiscsak egy mentes KENYÉRLISZT, szóval soha nem lesz kalács jellege, inkább csak kinézetben fogja hozni az elvártakat, de mivel tojástól is mentes, nyilván a színe is más és nem fénylik olyan szépen, ellenben VAN nagyon finom szénhidrátcsökkentett kalács az ünnepi asztalon.

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint), majd alaposan dolgozzuk össze. Fontos, hogy a folyadék tényleg meleg legyen és a margarin olvasztott állapotban kerüljön bele. Osszuk a tésztát pontosan 4 darab egyforma részre és száraz felületen sodorjunk belőle kukacokat, ügyelve arra, hogy a belseje ne maradjon üreges. Minél többet dolgozunk vele, annál simább lesz a felülete. Fonjuk be négyes fonással és kenjük le vékonyan margarinnal. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.  Nekem 15 darab egyforma szelet lett.

CH csökkentett kalács

1 szelet szénhidrátcsökkenetett kalács átlagos tápértéke:
74 kcal, 2,6 g zsír, 9 g szénhidrát amelyből poliolok 0,4 g, 5 g rost, 1,8 g fehérje

1 szelet szénhidrátcsökkenetett kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,6 g

Nehézségi fok (1-5): 3

Elkészítési idő: 80 perc

Kalkuláció: Az egész adag   ̴ 1.130.- Ft-ba kerül.

 

Kelt kalács

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és száraz felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

Kalácsvariációk

100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített kalács átlagos tápértéke:

Energia:

763 Kj

183 kcal

Zsír:

1,3 g

-Amelyből telített zsírsavak:

0,2 g

Szénhidrát:

49 g

-Amelyből cukrok:

0,07 g

-Amelyből poliolok:

12,8 g

Rost:

3,9 g

Fehérje:

4,9 g

Só:

0,7 g


100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített fonott kalács átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 36,2 g

 

Kalács formában sütve

A félreértések elkerülése végett, ez nem kalács, hanem egy kalács formájú sütemény. Már régóta szemezgettem ezzel a sütiformával, ezt a paleo étrendet követőek szokták használni diétájuknak megfelelő, tojásos, folyékony tésztájú kalácsokhoz, de annyira tetszett az ötlet, hogy én is vettem egy ilyet, gondolván, hogy folyékony tésztát ugyan nem, de valamit majd csak kitalálok hozzá. És végre el is jött hozzá a megfelelő alkalom, ugyanis minden húsvétkor többféle kalácsot is készítek, hogy kedvezzek Nektek. Nos, el kell „mondanom” hogy felülmúltam magam, ugyanis elsőre tökéletesre sikerült. Annyira tökéletesre, hogy szó szerint sorban álltak érte. És még mindig nem kalács, hanem kalács formájú süti, de komolyan, ez valami brutál finom. Hát nem nagyszerű? Nekem nagyon tetszik! Egy kis különlegesség a húsvéti asztalra. Annyira cuki, ahogy dudorodik, mintha fonva lenne, de közben mégsem. Végül is hívhatnánk lusta mentesasszony kalácsának is. Olyan kis megúszós, pik-pak finomság, még leírni is nehezebb volt és tovább tartott, mint elkészíteni.
Ez a forma, amiben én készítettem 35 cm hosszú és a legszélesebb részénél 15 cm-es. Űrtartalma, 1cm-rel a pereme alá töltve 1 liter. A tészta is pont ennyi, ami belekerült. Mivel a Bake-Free lisztekből tojás nélkül viszonylag töményebbek a tészták, mint egy felvert tojásos, nem fog úgy megnőni, feljönni, szóval nem ez a legmagasabb süti a világon, erre számítsatok.

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

  • 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 100 g Eden Premium mandulaliszt
  • 20 g Eden Premium eritvia MAX
  • csipet Eden Premium feketesó
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 100 g szobahőmérsékletű kókuszkrém
  • pár csepp friss citromlé
  • 270 g szobahőmérsékletű víz (vagy növényi ital)
  • 20 g növényi margarin olvasztva (Liga) + a forma kikenéséhez

ELKÉSZÍTÉS:

A piskótához keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Nagyon masszív, szinte gyúrható tészta lesz, így a jó, ilyennek kell lenie. Kanalazzuk a margarinnal kikent kalácsformába, egyengessük el és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc, alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt szeleteljük ízlés szerint. Nekem 20 darab egyforma szelet lett.

1 szelet kalács formában sütve átlagos tápértéke:
97 kcal, 4,7 g zsír, 11,6 g szénhidrát amelyből poliolok 1 g, 1,9 g rost, 2,6 g fehérje

1 szelet kalács formában sütve átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
10,6 g

 

Kalács formában sütve

Kalács formában sütve tábzláat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Boldog sütést!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.