Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Karfiolgnocchi

Karfiolgnocchi

Jó hírem van az IR-rel és cukorbetegséggel élőknek, ugyanis nem kell lemondaniuk a gnocchiról sem, hiszen a finomlisztet helyettesíthetik Bake-Free nokedli lisztkeverékkel, a főtt burgonyát pedig főtt karfiollal. Egyszerűen elképesztő ez az étel, az ízkavalkád amit kapott hihetetlenül zamatossá teszi. Ha egyszer kipróbáljátok, nem fogtok tudni leállni róla.
Infók: A liszt mennyisége mindig a karfioltól függ, a lényeg, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjatok.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A gnocchihoz:

A feltéthez:

  • 15 darab koktélparadicsom (125 g)
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 3 g)
  • 4 db aszalt paradicsom 1 evőkanál olajával (összesen 85 g)

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük puhára a karfiolt sós, borsos, szerecsendiós vízben, majd szűrjük le és pürésítsük. Hagyjuk teljesen kihűlni, ízlés szerint sózzuk és keverjünk hozzá annyi nokedli lisztkeveréket, hogy formázható tésztát kapjunk (nekem 221 grammot vett fel). Sodorjunk belőle kukacot, vágjuk 2-3 cm-es darabokba, nyomkodjuk meg a felszínét villával és lobogó vízben főzzük készre pár perc alatt (amíg fel nem jönnek a víz tetejére). Öblítsük át hideg folyóvíz alatt. Az aszalt paradicsom olaján pirítsuk meg a gnocchikat, kanalazzuk ki és pótoljuk az olajat. Pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd a koktélparadicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az aszalt paradicsomokat és a gnocchit is, majd melegítsük össze.

Karfiolgnocchi

Karfiolgnocchi

1 adag karfiolgnocchi átlagos tápértéke:
299 kcal, 5,4 g zsír, 50,5 g szénhidrát, 6,6 g rost, 8,5 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.