Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sajtos croissant

Sajtos croissant

A cukrászdákba betérvén szívesen választottam sajtos croissant-t egy jó forró tejszínhabos kávéval. Tulajdonképpen mivel összekötöttem a kávéval, azt pedig a tejszínhabbal a tejszínhabot pedig az általa átélt fájdalmaimmal, így eszembe sem jutott addig a pillanatig, amíg az egyik unokahúgom el nem kezdett unszolni, hogy készítsek Neki mentes Bake-Free sajtos croissant-t. Így született meg a következő recept, ami felülírta a hozzá fűződő negatív érzéseimet.

Hozzávalók 8 darabhoz:

Gyúrjuk össze a lisztet, a sót és a vizet. Osszuk 3 egyforma részre és nyújtsunk belőlük egyforma vékony kör alakú lapokat. Kenjük meg az elsőt kókuszolajjal, szórjuk meg reszelt sajttal és borítsuk rá a következő lapot. Ezt is kenjük meg olajjal és szórjuk meg sajttal, borítsuk rá a következő lapot is. A legfelső tetejére már nem kell semmi. Vágjuk 8 egyforma háromszögre és tekerjük fel, majd kenjük meg a maradék olajjal és szurkáljuk meg a kifliket. Szilikonos sütőpapíros tepsin 190 fokon alsó-felső sütéssel süssük 50 perc alatt készre.

sajtos croissant mindenmentes

Jó étvágyat!

1 darab a recept alapján elkészített croissant átlagos tápértéke:
158 kcal, 6,2 g zsír, 18,7 g szénhidrát, 8,4 g rost, 2,3 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a sajté), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.