Leírás
Szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 1000 g
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt /köles: Lengyelország/, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy az új receptúrás (kókuszlisztmentes) és a korábbi kókuszlisztet tartalmazó termék elkészítési javaslatainál különböző víz mennyiség szerepel. Minden esetben a termék hátsó címkéjén lévő elkészítési javaslat a mérvadó.
Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
Ízlés szerint fűszerezhető.
Szénhidrát csökkentett kenyér recept:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.
Ízlés szerint fűszerezhető.
További receptekért látogass el a www.edenpremium.blog.hu oldalra.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke: | 1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke: | |
Energia: | 1245 kJ | 640 kJ | 656 kJ | 519 kJ |
305 kcal | 157 kcal | 161 kcal | 127 kcal | |
Zsír: | 2 g | 1 g | 1 g | 0,8 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,3 g | 0,2 g | 0,1 g | 0,125 g |
Szénhidrát: | 49,9 g | 25,7 g | 26,3 g | 20,8 g |
-Amelyből cukrok: | 0,4 g | 0,2 g | 0,2 g | 0,2 g |
Rost: | 27 g | 13,9 g | 14,2 g | 11,3 g |
Fehérje: | 6,7 g | 3,5 g | 3,5 g | 2,8 g |
Só: | 0,02 g | 1 g | 1 g | 0,8 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak (a kenyér szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Forgalmazza: Naturtrade Hungary Kft.
Nettó tömeg: 1000 g
Kováts Marianna –
Nagyon finom, puha kenyér lett a végeredmény. A házi kenyér is finom, de nekem ez a kedvencem!
Orsi –
Kedves Marianna!
A szénhidrátcsökkentett lisztkeverék valóban egy lágyabb állagú, puhább kenyeret eredményez, köszönjük szépen a kedves hozzászólást!
Helga –
Szerintem is szuper. 🙂 Eddig szafisat vettem, de ez sokkal jobb! Ár-érték arányban is a legjobb. Köszi!
Orsi –
Kedves Helga!
Nagyon örülünk, hogy elnyerte tetszését a termékünk! 🙂
Maria –
Kedvenc!! Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom, puha, tápláló!
Orsi –
Kedves Maria!
Örülünk, hogy ennyire ízlik a szénhidrátcsökkentett kenyér!
Reni –
Kipróbáltam, finom lett! Az normális, hogy nedves állagú lett? Az útifűmaghéj miatt lehet ez? 70 percig sütöttem 190 fokon alsó-felső sütéssel.
Orsi –
Kedves Reni!
Örülünk, hogy ízlik a kenyér! Sajnos így látatlanban nehéz megállapítani mennyire nedves. A hagyományos búza kenyértől eltérő az állaga, picit nedvesebb, ami teljesen normális. Ha esetleg zavarónak érzi hosszabb sütési időt javaslunk.
Erika –
Nagy kedvenc, gyerekek is egyszerűen el tudják készíteni.
Gyongyi –
Nekem technikai jellegu kerdesem van: a zacskon 365g viz szerepel 6 zsemlehet, itt meg 390 (ezt sajnos csak azutan vettem eszre hogy a sutobe kerultek). Melyik az igaz?
Orsi –
Kedves Gyöngyi! Mindig a csomagoláson szereplő recept a mérvadó. Az új receptúrás lisztkeverékhez 390 g víz szükséges, a régi receptúráshoz pedig 365 g.
Judit –
Sajnálom de rettenetes lett. Íze, állaga, kinézete, illata mind mind szörnyű. 🙁
Orsi –
Kedves Judit!
Köszönjük, hogy megosztotta velünk észrevételét. Lehetséges, hogy elkerülte a figyelmét, hogy volt egy termék visszahívásunk, mely egyes szénhidrátcsökkentett és linzer lisztkeverékeket érintett. Amennyiben az ön lisztje érintett, akkor a bontott termék ellenében kicseréljük. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@edenpremium.hu címen, ott tudjuk fogadni az ilyen jellegű észrevételeket. Köszönjük!