Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Savanyú csicserileves

Savanyú csicserileves

Január első napja nem múlhat el savanyú leves nélkül. Gondolom, ebben egyetértünk. Akár fáj a fejünk az éjféli pezsgőtől (vagy valami mástól), akár nem, ez az íz szinte kötelező. Ha jót akarunk magunknak, akkor főzzük meg szilveszterkor, másnap csak meg kell melegíteni és már fogyaszthatjuk is a finom, forró levest.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g Eden Premium csicseriborsó (szárazon mérve)
  • 1 darab sárgarépa (tisztítva 196 g)
  • 1 darab petrezselyem gyökér (tisztítva 85 g)
  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 46 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 7,8 g)
  • 1 kisebb batáta (tisztítva 86 g)
  • füstölt fűszerpaprika ízlés szerint
  • Himalája só ízlés szerint
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • 1-2 darab babérlevél
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 1 evőkanál Eden Premium csicseriborsó liszt (10 g)
  • savanyú káposzta lé ízlés szerint (helyettesíthető citromlével, vagy ecettel)

Elkészítés:

Főzzük meg félig az előző éjszakára beáztatott csicseri borsót. A kókuszolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a fűszereket és a lisztet is. Keverjük hozzá a csicseriborsót, öntsük fel (körülbelül 1,5 l) vízzel, káposztalével ízlés szerint és főzzük majdnem puhára. Ekkor tegyük hozzá a zöldségeket és főzzük készre (a batáta picit később kerüljön bele).

Savanyú csicserileves

Savanyú csicserileves

1 adag újévi csicseriborsó leves átlagos tápértke: 
183 kcal, 3,8 g zsír, 27,5 g szénhidrát, 8,7 g rost, 6,7 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Tipp: Az én mélyhűtőmben mindig van előre lefőzött csicseriborsó. Ha így készítjük, akkor a csicseriborsót utoljára tegyük a levesbe.

Jó újév étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.