Annyira vágytam már erre a levesre, hogy el sem tudom mondani. Bitang egyszerű és nagyon finom. Kicsit hasonlít az ajvárra, mégis más a hangulata. Egy biztos, a sültpaprika íz garantálja a sikert, a gluténmentes tészta pedig magért beszél. Egyszerűen elképesztő lett, próbáljátok ki!
HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:
- fél csomag Eden Premium gluténmentes tészta vöröslencsével kis orsó (100 g)
- 5 kisebb darab kápia paprika (mag és szár nélkül 365 g)
- 1 darab sárgarépa (tisztítva 132 g)
- 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 115 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (5 g)
- 10 g kókuszolaj
- Himalája só, őrölt kömény, őrölt bors
- 1 l víz
- 20 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
ELKÉSZÍTÉS:
A kápia paprikákból vágjuk ki a magokat és a szárakat, majd süssük 200 fokos sütőben 20-30 percig őket alsó-felső sütéssel. Akkor jó, amikor fekete foltok keletkeznek rajtuk. Tegyük 10 percre egy tálba és fontos, hogy fedjük be. Kókuszolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd tegyük hozzá a répát a fűszereket és öntsük fel vízzel. Főzzük készre. Válasszuk le a paprikák húsát a héjuktól, majd bormixerrel dolgozzuk a levesbe a húsukat. A tésztát főzzük meg a leírás szerint és tálaljuk a forró levessel. Kókuszjoghurttal díszítsük.
@edenpremium_hu Sültpaprika krémleves legújabb kisorsó tésztánkkal.#edenpremium #veganfood #soup ♬ SUMMER IN MIAMI - Pat Matrone & Massimo Scalieri