Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szilvás derelye

Szilvás derelye

Égen-földön kerestem hagyományos derelyevágót, de nem találtam. Úgy kellett kölcsönkérnem. Hihetetlen, hogy már nem árulják. Jójó, nélküle is el tudtam volna készíteni és ráadásul nem is látszik a tészta széle, de nekem vannak kényszeres hagyományőrzési szokásaim. A derelye nem derelye derelyevágó nélkül. Szerintetek?

Hozzávalók 6 darabhoz:

A tésztához:

Egyéb hozzávalók:

  • 50 g házi Bake-Free zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • Eden Premium porrá őrölt eritrit ízlés szerint a szóráshoz

A szilvalekvárhoz:

  • 225 g szilva (mag nélkül)
  • 125 g víz
  • 25 g négyszeres édesítő
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2,5 g Eden Premium konjac liszt

Elkészítés:

Szilvalekvár:

Keverjük össze az eritritet a konjac liszttel és a fűszerrel. Tegyük hozzá a feldarabolt szilvákat, majd öntsük fel vízzel. Folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűsűre (körülbelül 2-3 perc). Amint langyosra hűlt turmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítsük.

Derelye:

Keverjük össze a lisztkeveréket a vízzel, sóval, feketesóval és nyújtsuk ki száraz felületen 2 darab 0,5 cm vastagságú téglalapra. Az egyik lapra tegyünk egymástól pár centire 6 kanál lekvárt (nekem ez 64 g volt), majd borítsuk be a másik lappal és vágjuk háromszögekre, vagy rombuszokra, vagy kockákra a derelyevágóval. Tegyük őket forrásban lévő vízbe és várjuk meg, amíg feljönnek a tetejére (körülbelül 2-4 perc). A zsemlemorzsát pirítsuk le a kókuszolajon és forgassuk bele a kifőtt derelyéket.

szilvás derelye

Szilvás derelye

Szilvás derelye

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

2 comments

Szia,
köszönöm, hogy hozzám fordultál kérdéseddel és nagyon sajnálom, hogy így jártál.
Igen, biztosan 110 g folyadék jár 140 g lisztkeverékhez. Ebből egy masszív, nyújtható tészta lesz. Háromszoros mennyiségben pedig 330 g folyadék a 420 g liszthez. Más receptet készítettél már a lisztkeverékből?

Gyovai Orsi,

Szia, én a megadott mennyiség 3x-át kevertem be arányosan, de folyós, illetve lágy lett a tészta. Biztos, hogy 110g víz kell egy adagba bele?

cilla,

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.