Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tortakrém

Tortakrém

Sokadik próbálkozásra sikerült megalkotni a számomra tökéletes tortakrém receptjét, de megérte a fáradozás, mert fantasztikusra sikeredett. Bármilyen tortában vajkrém helyett tökéletesen megállja a helyét, nagyon könnyű vele dolgozni, jól variálható, jól kenhető, tartós, masszív krém. Legelőször az Eszterházy tortába használtam, diót és citromhéjat kevertem bele. Ez a mennyiség egy 20 cm átmérőjű 12 szeletes torta töltelékéhez és teljes bevonásához elegendő (körülbelül 1.000 g).

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az eritvia MAX-ot, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon), ez lesz a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól (továbbra is gépi habverővel). Érdemes fagyasztóba tenni egy órára.

Az egész adag tortakrém átlagos tápértéke:
2214 kcal, 196 g zsír, 133 g szénhidrát amelyből poliolok 35 g, 1,2 g rost, 17,4 g fehérje

Az egész adag tortakrém átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
 98 g

Ha 12 szeletes tortát készítünk, akkor szeletenként a krém átlagos tápértéke:
185 kcal, 16,3 g zsír, 11 g szénhidrát amelyből poliolok 2,9 g, 0,1 g rost, 1,5 g

Ha 12 szeletes tortát készítünk, akkor szeletenként a krém átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,1 g

Tortakrém
Tortakrém táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.