Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Áfonyás köleskrémes szelet

Áfonyás köleskrémes szelet

Egyszerűen annyi a történet, hogy megláttam a piacon az áfonyát és kedvem támadt sütizni. A legegyszerűbb Bake-Free változatot választottam hozzá és jelentem nem nyúltam vele mellé, mindenkinek ízlett.

Hozzávalók:

A piskótához:

A krémhez:

  • 1 adag köleskrém
  • 150 g áfonya+ 10 g a díszítéshez

Elkészítés:

Piskóta:

Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt.

Összeállítás:

Keverjük a krémbe óvatosan az áfonyát. Ha nem érzitek elég stabilnak a krémet, nyugodtan keverjetek hozzá fél-egy evőkanál útifű maghéj lisztet. Amint kihűlt a piskóta szeljük fel 2 lappá és az alsó lapot kenjük meg a krém ¾-edével, majd borítsuk rá a másik lapot. Kenjük meg a maradék krémmel, majd díszítsük áfonyával. Én 16 darab egyforma részre szeleteltem.

Áfonyás köleskrémes szelet

1 szelet áfonyás köleskrémes szelet átlagos tápértéke:
113 kcal, 3,7 g zsír, 22,1 g szénhidrát amelyből poliolok 5,9 g, 2 g rost, 2,6 g fehérje

1 szelet áfonyás köleskrémes szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 16,2 g

Nehézségi fok (1-5): 3

Elkészítési idő: 45 perc+ amíg hűl és összeáll a piskóta

Kalkuláció: Az egész sütemény    ̴ 1.577.- Ft-ba kerül, 1 szelet (ha 16 darab egyforma szeletre vágjuk)   ̴99.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk