Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Almás diós kifli

Almás diós kifli

Az őszi hangulat sugallatára alkottam meg ezeket a csodás, emberes kifliket, hiszen férfi legyen a talpán, aki egyszerre meg tud enni egy egészet. Ámbár annyira finomak, hogy talán lesz is aki teljesíti a feladatot. A fehérje és a szénhidrátok miatt biztosan nem kell aggódni, hiszen a Puha sportkenyér lisztkeverékből készítettem, mely borsófehérjét is tartalmaz és csökkentett szénhidráttartalom jellemzi. Ennyi jóság egy darabka kiflibe tökéletesen bele is fért. Illetve 4 kiflibe.

 

HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 1 nagyobb darab alma (reszelve 175 g)
  • 100 g dió
  • frissen facsart citromlé
  • 12 g Eden Premium eritvia MAX
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék

 

ELKÉSZÍTÉS:

A töltelékhez pirítsuk meg száraz serpenyőben a diót és aprítsuk durvára. Reszeljük le az almát és pici vízen pároljuk puhára. Keverjük hozzá a citromlevet, vanília aromát, fahéjat és az eritvia MAX-ot, végül a diót is. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Pihentessük 10 percig, majd lisztezett felületen nyújtsuk kör alakúra és vágjuk 4 cikkre. Irdaljuk be a háromszögek csúcsainál 3 helyen, hosszanti irányban. Töltsük meg és tekerjük fel őket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

1 darab almás diós kifli átlagos tápértéke:
383 kcal, 116 g zsír, 40 g szénhidrát amelyből poliolok 4,8 g, 17,9 g rost, 15,7 g fehérje

1 darab almás diós kifli átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
35,2 g

Almás diós kifli
Almás diós kifli
Almás diós kifli

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Gluténmentes óriás almás diós kiflik ☺️ #glutenfree #glutenfreetiktok #glutenfreerecipes #edenpremium ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk