Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Céklás paprikakrémes tészta

Céklás paprikakrémes tészta

Megmondom őszintén nem vagyok egy hatalmas cékla fun, de ez itt és most szavamra, nagyon jó lett. Persze felturbóztam egy kis ezzel, egy kis azzal és már maga a látvány is szemet gyönyörködtető, így nem igazán esett nehezemre eltüntetni az adagomat villámgyorsasággal. Az már csak a hab a tortán, hogy a feketeborsos tészta remekül kiemelte ezeket a csodás ízeket. Érdemes belekalkulálnotok, hogy ez egy elég testes krém, rendesen lakat, ráadásul a tésztához viszonyítva nagyobb mennyiség (csak mert én így szeretem a legeslegjobban), de persze variálható ízlés szerint a mennyiség.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

ELKÉSZÍTÉS:

A mandulát áztassuk be forró vízbe legalább fél órára. A céklákat tisztítsuk meg a héjukról, kockázzuk fel és tegyük 6 gerezd fokhagymával sütőpapírral bélelt tepsire. Fűszerezzük ízlés szerint. Előmelegített 220 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. Egy másik sütőpapírral bélelt tepsin tegyük be a cékla fölé a magjuktól megfosztott kápiákat is (előtte dobjunk mindegyikbe 1-1 gerezd fokhagymát) és süssük fekete foltosra. A paprikákat még forrón tegyük dunsztba körülbelül 10 percre (fedett edény), majd szabadítsuk meg a héjától. A mandulát öblítsük át tiszta folyóvíz alatt és csepegtessük le. Amint hűltek a céklák késes aprítóval dolgozzuk krémesre a mandulával, a paprikával, az olíva olajjal, fűszerekkel, citromlével, kókuszjoghurttal (ezzel a joghurttal nem lesz kókusz íze), de pár kocka céklát tegyünk félre a díszítéshez. Elég sűrű lesz, ízlés szerint hígíthatjuk tovább vízzel vagy növényi itallal, vagy még több kókuszjoghurttal. A tésztát főzzük meg, majd hideg folyóvíz alatt öblítsük át. Keverjük össze a céklakrémmel, díszítsük friss zöldfűszerekkel és kókuszjoghurttal.

Céklás paprikakrémes tészta

Céklás paprikakrémes tészta

Céklás paprikakrémes tészta

1 adag céklás paprikakrémes tészta átlagos tápértéke:

402 kcal, 16,2 g zsír, 49,8 g szénhidrát, 10,8 g rost, 13,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk