Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Chiliszószos tészta

Chiliszószos tészta

Annyira megkívántam egy kép alapján a chiliszószt, hogy muszáj voltam elkészíteni mentesen. Persze olyan chiliszószt nem lehet kapni, ami ennyi mindentől mentes, így hát chilipaprikát használtam hozzá. Nem szerettem volna, hogy nagyon csípős legyen ezért kápia paprikával ötvöztem. Nos, el kell, hogy mondjam, odáig és vissza voltam érte. Nekem pont így jó az ereje, remek kis krémes szósz lett. Ehhez a fogáshoz pirított csirkemellkocka dukál, amit borsófehérje granulátummal helyettesítettem. Tényleg úgy néz ki, mint az étteremben és szerintem finomabb is.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A díszítéshez:

  • friss fűszernövények
  • chilipehely
  • chiliszálak

ELKÉSZÍTÉS:

A borsófehérje kockát keverjük össze a forró vízzel, sóval és egy pici füstölt paprikával, borssal, majd fedjük le amíg elkészítjük a szószt és a tésztát. A szószhoz vágjuk apróra a paprikákat, préseljük le a fokhagymát, majd kókuszolajon pirítsuk meg őket óvatosan, közepes fokozaton. Keverjük hozzá a fűszereket, stevia port és a kókuszjoghurtot (ettől a joghurttól nem lesz kókusz íze), a citromlevet, stevia port majd botmixerrel dolgozzuk krémesre. Melegítsük össze a szószt a borsófehérje kockákkal (nem kell tovább főzni, csak melegíteni). Főzzük meg a tésztát és hideg folyóvíz alatt öblítsük át alaposan, majd keverjük a szószba. Díszítsük ízlés szerint chilipehellyel, chili szálakkal és friss fűszernövényekkel.

Chiliszószos tészta

Chiliszószos tészta Chiliszószos tészta

1 adag chiliszószos tészta átlagos tápértéke:

316 kcal, 9,8 g zsír, 43 g szénhidrát, 5,3 g rost, 13,4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind