Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Csináld magad - természetes szépségápolás otthon

Csináld magad - természetes szépségápolás otthon

Nyakunkon a nyár és ezzel együtt egyre több időt töltünk a napon. Ez szuper, hiszen a szabadtéri programok testünket és lelkünket egyaránt feltöltik, azonban ilyenkor sem érdemes a megfelelő test-, és hajápolásról megfeledkezni. A napsugarak azon túl, hogy feltöltenek, igénybe is vehetik hajunkat, bőrünket. Gondoskodni kell a táplálásukról.

Mi a minél természetesebb életmód hívei vagyunk, ezért a szépségápolásban is a natúr alapanyagokat preferáljuk. Ha számodra is fontos, hogy a kencéid egészen biztosan vegyszermentesek és természetesek legyenek, akkor olvass tovább; ez a cikk pont Neked való! Ha pedig még csak most kezded ízlelgetni a témát, akkor is tarts velünk mert egészen biztosan lesz néhány érdekes újdonság a számodra.

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi nagyon szeretjük a D.I.Y (do it yourself) azaz csináld magad trükköket, úgyhogy ebben a cikkben 5 szuper kencét/krémet mutatunk be melyeket nagyon egyszerűen és gyorsan el tudsz készíteni magadnak otthon.

1. D.I.Y Testápoló:

Igen sokunknak gondot okozhat a kiszáradt bőr. Ilyenkor testünk jobban igényli a gondoskodást. Ha fontosnak tartod, hogy kiváló minőségű, természetes, valóban tápláló krémet használj, valamint szeretsz kreatívan tevékenykedni, akkor miért ne készítenéd el magadnak a SAJÁT testápolódat?

Hozzávalók:

  • 5 g shea vaj
  • 16g Eden Premium extra szűz kókuszolaj
  • 8g Eden Premium hidegen sajtol szőlőmag olaj
  • 2 csepp E-vitamin
  • 16g olíva olaj
  • 4g kakaóvaj

Elkészítés:


A szilárd olajokat felolvasztjuk, utána hozzáöntjük a folyékony olajokat. A legvégén adjuk hozzá az E-vitamint és kihűlésig keverjük. Lehet tenni bele valamilyen tiszta illó olajat is; mi például pár csepp levendula illóolajjal bolondítottuk meg a kencénket. Ez a testápoló vaj a kéz melegére szépen megolvad és máris kenhető. Elegendő belőle pici mennyiség is elkerülendő a nagyon olajos hatást, valamint rendkívül tápláló.

 

Testápoló

 

2. D.I.Y. Hajpakolás

Ki ne szeretne egészségtől csillogó, szép hajzuhatagot? Nyáron fokozottan kell ügyelnünk hajunk egészségére, hiszen folyamatosan közvetlen napsütésnek van kitéve, a strandon a klóros víz kiszárítja, töredezetté teszi. Szerencsére, ha az ember magához vesz pár szuper alapanyagot, akkor otthon is tud tápláló hajpakolást készíteni. Ezt a kencét „ráérősebb” napokon javasoljuk alkalmazni, ugyanis az olajoknak idő kell, amíg hatnak.

Hozzávalók:

  • Eden Premium bio extra szűz kókuszolaj
  • kakaóvaj
  • Pár csepp Eden Premium hidegen sajtolt szezámmag olaj

    Elkészítés:


    A hozzávalókat langyosítsuk meg gőz felett. Fontos, hogy NE mikrózzuk meg ezeket a csodálatos alapanyagokat! Miután felmelegedett az egyvelegünk, kenjük ujjainkkal törölközőszáraz hajunkra, különös figyelmet fordítva a hajvégekre. Nem kell túl sokat felkenni, hisz nem szeretnénk elnehezült hajkoronát. Ha ezzel megvagyunk, tekerjük törölközőbe hajunkat és hagyjuk hatni egy órán keresztül. Ha nem sietünk, hagyhatjuk rajta tovább is. Az idő leteltével mossuk meg a hajunkat legalább kétszer, vagy annyiszor, amennyiszer szükségesnek érezzük. Ezután nincs más hátra, mint a szárítás. A végeredmény: fényes, egészséges puha frizura!

     

    Hajpakolás

     

    3. D.I.Y. Testradír

    A szépségápolási rutin része a heti egyszeri bőrradírozás. Ez minden évszakban fontos, különösen tavasszal és nyáron, ám nem kell azonnal a drogériába indulni, ha épp elfogyott otthon a bőrradírod. Miért ne kavarhatnád ki magadnak a saját szuper testradírodat? Kíváncsi lettél? Hoztunk két receptet is.

          Himalája sós bőrradír

    • 2 evőkanál Eden Premium Bio extra szűz kókuszolaj
    • 4 evőkanál Eden Premium Himalája só
    • 10-15 csepp 100% tisztaságú illóolaj (mi narancsot használtunk)

    Keverjük össze egy tégelyben az alapanyagokat. Akkor jó, ha egészen sűrű, kásás az állaga. Tusolás után használjuk. A só szépen eltávolítja az elhalt hámsejteket, míg a kókuszolaj táplálja és puhává varázsolja.

          Tápláló testradír

    • 2 evőkanál Eden Premium Vörös szőlőmagőrlemény
    • Eden Premium Hidegen sajtol szőlőmagolaj
    • 10-15 csepp 100% illóolaj (mi citromot használtunk)

    Tegyük egy tégelybe a szőlőmaglisztet, majd öntsünk hozzá annyi hidegen sajtolt szőlőmagolajat, hogy egy sűrű pasztát kapjunk. Fontos, hogy ne álljon az olaj a készítmény tetején.  Ezután mehet bele az illóolaj. Ez a massza egyszerre radíroz és extrán táplál, a szőlő ugyanis rendkívül sok pozitív hatású anyagot, antioxidánsokat, flavonoidokat, A-, B-, C-, E- vitaminokat tartalmaz.

     

    Testradír

     

    4. D.I.Y. Arcpakolás

    Hoztunk ötletet egy szuper tápláló maszkra, amivel könnyedén, néhány természetes hozzávalóval selymessé varázsolhatod a bőröd! Ez az arcpakolás inkább az érzékeny, igénybe vett arcra javallott, de a ráncokra is jó hatással lehet magas E-vitamin-tartalma miatt.

    Hozzávalók:

    • 1 evőkanál Eden Premium lenmagliszt
    • 1 púpos teáskanál Eden Premium spirulinapor
    • annyi Eden Premium hidegen sajtolt szőlőmagolaj, hogy sűrű massza állagú legyen
    • 2 db E-vitamin lágyzselatin kapszula (mi 200mg-osat használtunk)

      Elkészítés:

      Fogjuk az összetevőket és egy edényben keverjük össze őket. Akkor jó, ha sűrű, iszap állagú kencét kapunk. Mehet is az arcra. Ezt a krémet ráérős napokon érdemes elkészíteni, ugyanis előnyös, ha 30 percig hatni tud az arcon.

       

      Arcpakolás

       

      5. D.I.Y. Lábkrém

      Hölgyeim és uraim: bizony elérkezett a „szandál időszak”. Valószínűleg már Te is elővetted a nyitott lábbeljeidet és előfordulhat, hogy ekkor jöttél rá, hogy az elmúlt hónapokban kissé elhanyagoltad a tappancsaidat. Ha te is így vagy ezzel, vagy csak szeretnéd valami házi, természetes kencével puhává varázsolni a fáradt talpaidat, akkor próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető, rozmaringos lábkrémet!

      Hozzávalók:

      • 3 evőkanál kakaóvaj
      • 2 evőkanál Eden Premium szezámmag olaj
      • 1 Evőkanál Eden Premium szódabikarbóna
      • 3 csepp 100% teafa olaj
      • 3 csepp 100% rozmaring vagy menta olaj

        Elkészítés:

        Vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajt, keverjük el benne a szódabikarbónát, majd vegyük le a gőzről. Öntsük hozzá a szezámolajat, végül csepegtessük bele az illóolajakat. Tegyük hűtőszekrénybe, míg meg nem dermed. Ez a lábkrém a száraz sarkakat szépen kisimítja, miközben a rozmaring és a teafa felfrissíti. Ajánljuk, hogy este használd, amikor már nincs egyéb dolgod, mint pihenni.

         

        Lábkrém

         

        Ezekkel az otthoni praktikákkal nem is olyan nehéz megfelelően gondoskodni a szépségedről, igaz? Ezeket a házi kencéket ha nem fogytak el azonnal, tedd szép kis üvegcsékbe és fénytől védett hűvös helyen tartsd. A legtöbb alapanyagot a webáruházunkban be tudod szerezni. Ha elkészítetted valamelyiket, vagy neked is van jó recepted, oszd meg velünk! Kellemes „kutyulgatást” kívánunk!

        Megjegyzés írása

        Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk