Fordított szilváspite

Ahogy megláttam a boltban a friss, érett, illatozó szilvát, azonnal bevillant ennek a finomságnak a képe. Persze azért nyersen is falatoztam belőle, de a legjobban sütiben szeretem. Nem kell bonyolult elkészítési módra gondolni, ez a pite is pillanatok alatt, egyszerűen elkészült. Ugyan eddig tartott az is, amíg elfogyott.
Hozzávalók:
- 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 100 g Eden Premium eritvia
- 2 g Eden Premium kókuszolaj a forma kikenéséhez
- 9 darab szilva (mag nélkül 310 g)
- 1 evőkanál fahéj (ízlés szerint)
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
- 1 evőkanál vanília aroma
- csipet Eden Premium fekete só
- 370 g víz
Elkészítés:
Olajozzuk ki a tepsit (én 20 cm átmérőjű, lecsatolható oldalút használtam). Vágjuk ketté a szilvákat, magozzuk ki és sorakoztassuk a tepsi aljába lefelé nézve. A többi hozzávalót keverjük össze. Kanalazzuk adagonként a szilvákra és nedves kanállal vagy spatulával egyengessük el a tepsiben. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30-35 perc alatt (sütőfüggő) alsó-felső sütéssel.
Az egész adag szilváspite átlagos tápértéke:
1193 kcal, 12,3 g zsír, 332 g szénhidrát amelyből poliolok 100 g, 33,3 g rost, 29,5 g fehérje
Az egész adag szilváspite átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 232 g
Én 16 darab egyforma szeletre vágtam fel, így egy szelet szilváspite átlagos tápértéke:
75 kcal, 0,8 g zsír, 20,8 g szénhidrát amelyből poliolok 6,3 g, 2 g rost, 1,8 g fehérje
Egy szelet szilváspite átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 14,5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása